Netherlands

Nikkei fors hoger door optimisme over vaccin

Foto: ANP

In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag fors hoger gesloten. De bemoedigende testresultaten van een goedkoper en eenvoudiger te bewaren vaccin van farmaceut AstraZeneca wakkerden de hoop aan op een snel herstel van de coronacrisis. Ook het nieuws dat de machtsoverdracht in de Verenigde Staten aan de nieuwe regering van de verkozen president Joe Biden officieel kan beginnen zorgde voor optimisme.

Door de erkenning van zijn verkiezingszege door de federale overheidsdienst General Services Administration (GSA) krijgt Biden toegang tot federale overheidsmiddelen en relevante geheime informatie. Berichten dat de aankomende Amerikaanse president de voormalige voorzitter van de Federal Reserve (Fed) Janet Yellen wil benoemen tot minister van Financiën vielen eveneens goed bij beleggers.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 2,5 procent hoger op 26.165,59 punten en bereikte het hoogste niveau sinds mei 1991. Vooral de bedrijven die zwaar zijn getroffen door de coronapandemie zoals olieproducenten en vastgoedbedrijven waren in trek door de hoop dat het einde van de crisis in zicht is. Chemieconcern Shin-Etsu Chemical en de maker van robots voor fabrieken Fanuc behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van respectievelijk 4,7 en 3,8 procent.

De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten overwegend kleine koersuitslagen zien. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong bleef vrijwel vlak. De Kospi in Seoul won 0,5 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney dikte 1,3 procent aan.

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)