Netherlands

Nikkei eindigt positieve week licht hoger

De Japanse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger geëindigd. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De aanhoudende impasse in de Verenigde Staten over het nieuwe steunpakket voor de Amerikaanse economie zorgde daarbij voor enige terughoudendheid. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De Nikkei in Tokio ging met een plusje van 0,2 procent het weekeinde in op 23.289,36 punten. De Japanse hoofdindex won deze week ruim 4 procent en is bijna volledig hersteld van het koersverlies dat werd veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus eerder dit jaar. Fujifilm Holdings dikte 2,8 procent aan. Het farmaceutische bedrijf verwacht de resultaten van het klinische onderzoek van zijn medicijn Avigan bij coronapatiënten over ongeveer een maand te kunnen publiceren. Dentsu won 2,2 procent. Het Japanse advertentiebedrijf wist afgelopen kwartaal in de zwarte cijfers te blijven, terwijl analisten hadden gerekend op een verlies.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent hoger ondanks tegenvallende macro-economische cijfers. De Chinese industriële productie nam in juli minder sterk toe dan verwacht, terwijl de Chinese winkelverkopen afgelopen maand een onvoorziene daling lieten zien. In Hongkong bleef de Hang Seng-index vrijwel vlak en de Kospi in Seoul zakte 1,4 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney won 0,5 procent.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet