Netherlands

Nieuwe comedyshow van South Park-makers leunt volledig op deepfakes

Verslaggever Fred Sassy interviewt deepfake-expert Louise Xiang per Zoom-verbinding | Comedy Central

Sassy Justice is een nieuwe comedyshow van South Park-makers Trey Parker en Matt Stone en komiek/stemacteur Peter Serafinowicz. De comedy is opvallend omdat het baseert op deepfakes. De hoofdpersoon, verslaggever Fred Sassy, zoekt naar onrecht in de wereld en duikt in de eerste aflevering in de wereld van... deepfakes.

In de eerste aflevering komen een overtuigende Al Gore en Trump zelf voorbij en wordt een deepfake-expert Louise ‘Lou Xiang geïnterviewd, die net van een Oostenrijkse Sound of Music-berg gewandeld lijkt.

Het is voor het eerst dat een programma volledig leunt op deepfake-techniek. Het navigeert daarmee wellicht onbekend juridisch gebied. De humor geeft in dit geval context dat het om nepvideo’s handelt.

Deepfakes worden gemaakt met behulp van duizenden foto’s van gezichten. Artiest Ctrl Shift Face laat op zijn YouTube-kanaal zien (let op: flikkerende beelden) hoe hij de software voedt.

Serafinowicz maakte enige jaren terug enige tijd ‘Sassy Trump-video’s, waarin hij video’s van president Trump overdubte met een lispelende falsetto, maar de gesproken tekst intact liet. Zo wilde de komiek benadrukken hoe vreemd Trumps werkelijke monologen soms zijn.

Fred Sassy, met Trumps uiterlijk, is daar een soort voortzetting van. De show herinnert hoe overtuigend de techniek de laatste jaren is geworden. De eerste aflevering van Sassy Justice is - ook in Nederland - op YouTube te bekijken:

Football news:

22 teams zullen deelnemen aan de FIFA Arab Cup. Het toernooi zal worden gehouden in 2021
Ronaldinho op Maradona: rust in vrede, mijn idool. Tovenaar van de tovenaars! Ronaldinho, voormalig speler van Barcelona en Brazilië, heeft zijn medeleven betuigd met de dood van de voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona. Gecondoleerd met Maradona ' s familie en iedereen die van dit Genie houdt. Mijn vriend, mijn idool, mijn tien - Dank u voor elk moment doorgebracht in uw gezelschap, of het nu lucifers of een eenvoudig diner. Onze gesprekken zijn altijd bijzonder geweest, en Ik zal alle momenten van vreugde koesteren op het veld dat ik u heb moeten bewonderen en hulde brengen aan uw grootheid. Je hebt me mijn hele carrière geïnspireerd. Het moment om je te ontmoeten is een van de beste in mijn leven. Ik was op het veld met mijn idool. Rust in vrede, mijn idool, ik hou van je... Tovenaar van de tovenaars! Voor altijd Ronaldinho schreef op Twitter. De wereld neemt afscheid van Maradona. Napoli hernoemde het stadion ter ere van hem, en de Britten vergaten de Hand of God en erkenden de grootheid van legenden
Voor het eerst in 17 jaar scoorde Liverpool geen doelpunt in een wedstrijd van de Champions League
Villas-Boas suggereerde dat ter nagedachtenis aan Maradona om het tiende nummer in alle teams terug te trekken
Vaticaan op Maradona: de paus herinnert zich hem in gebed en herinnert zich hun ontmoetingen met liefde
Flick ongeveer 3:1 met Salzburg: erg blij met de voorstelling van Bayern. Neuer-world-class goalkeeper-Bayern Coach Hans-Dieter flick somde de resultaten van de Champions League wedstrijd met Red bull Salzburg op
Tyson over Maradona: we werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend ... Voormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson reageerde op het nieuws van de dood van de legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona. De hand van God heeft ons verlaten. In 1986 wonnen we allebei onze eigen kampioenschappen. We werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend. Ik had veel respect voor hem. Hij zal zeer gemist worden twitterde Tyson. Maradona overleed op 25 November op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Gouden bad, Bengaalse tijgers en een stel Auto ' s. Tyson was de rijkste atleet ter wereld, maar slaagde erin bijna $ 700 miljoen uit te geven