Netherlands

Nieuw fulfillmentcentrum Active Ants, verdubbelt capaciteit

-

Fulfillmentspecialist Active Ants opent een nieuwe locatie in Roosendaal en vergroot daarmee zijn capaciteit van drie naar op termijn elf miljoen pakketjes. Directeur Jeroen Dekker breidt zijn activiteiten volgend jaar uit naar België en daarna Duitsland.

De bouw van het nieuwe magazijn begon net voor de zomervakantie en ondanks de coronamaatregelen rondden de bouwers het miljoenen kostende project in de afgelopen weken af. De eerste webwinkels hebben er hun voorraden liggen en laten die daar ook inpakken en verzenden. In de komende drie jaar gaat de locatie, 20.000 m2 groot, naar volle capaciteit.

Roosendaal wordt ook de nieuwe werkplek van de mensen van MSC Fulfilment in Etten-Leur. Dat bedrijf viel vrijwel exact een jaar geleden in handen van Active Ants. Dat had tot dan toen zijn enige en daarom hoofdlocatie in Nieuwegein.

De fulfillmentspecialist richt zijn magazijnen anders in dan de meeste vakgenoten. In plaats van pakketjes over lopende banden te verplaatsen, zet Active Ants robotautootjes in. Iets meer dan honderd opslag- en draagrobots halen items uit gestapelde bakken, rijden die naar de inpakstraat en vervolgens naar de afneemdocks van de dertien aangesloten vervoerders. Daardoor ligt er op een vierkante meter zes keer meer voorraad, aldus Dekker gisteren bij de presentatie in Brabant.

Het nieuwe filiaal werkt uiteindelijk met 200.000 in kolommen gestapelde bakken en drie automatische inpakmachines. De capaciteit ligt boven de acht miljoen pakjes per jaar voor 250 aangesloten kleine en middelgrote webshops.

Roosendaal, de hardware en software althans, vormt de blauwdruk voor de nieuw te bouwen locaties in België (Boom, tussen Mechelen en Antwerpen) en in Duitsland. De software draait op Microsoft Azure.

Active Ants is sinds 2018 onderdeel van BPost Group, dat voor e-commerce ook de aangekochte bedrijven DynaGroup (2016) en Radial (2017) inzet voor e-commerce.

BPost Group heeft acht commerciële fulfillmentcentra in Europa. Twee in Nederland en zes van Radial in het VK (1), Nederland (1), Duitsland (2), Italië (1) en Polen (1).

Korte video-impressie van het nieuwe magazijn:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

(Bekijk op YouTube)

Football news:

De voorzitter. - aan de orde is het gecombineerd debat over de volgende verslagen: Wil je panettone eten? Er is nog veel werk aan de winkel. Maar als ik panettone niet zing, is dat omdat ik het niet verdien. Werkt het team tegen je? Het is een stomme vraag, zei Conte
Marcelo Bielsa: Maradona was een kunstenaar. Hij zal ons idool
De dag zal 2 maanden missen als gevolg van een enkelblessure. Hij is Everton ' s beste assistent ... Everton verdediger Luca Digne heeft zijn enkelbanden verwond tijdens de training. Maandag wordt de Fransman geopereerd, waarna hij onder toezicht van de artsen van de club zal herstellen. Volgens de Franse Voetbalberekeningen zal de dag ongeveer twee maanden duren. Dit seizoen heeft de 27-jarige verdediger 8 Premier League wedstrijden gespeeld voor Everton en 4 assists geleverd. Meer informatie over de statistieken vindt u hier. Dinh heeft 15 assists in de Premier League voor Everton. Alleen Trent en Robertson hebben meer sinds 2018
Raiola op de salarislimiet in het voetbal: zou u de salarissen van Banksy of da Vinci beperken? Infantino wil dat wij Noord-Korea worden.Agent Mino Raiola heeft zich uitgesproken tegen het salarisbeleid in het voetbal. Wanneer de FIFA besluit een salarisplafond in te voeren, betekent dit dat de clubs niet langer in staat zullen zijn hun eigen beslissingen te nemen. Sommige clubs zijn genoteerd op de beurs, zodat de FIFA hen niet kan vertellen hoe ze zaken moeten doen. Het is duidelijk dat de transfermarkt niet meer werkt zoals de FIFA dat wil, omdat spelers hun eigen beslissingen kunnen nemen. Ze zijn een aanwinst in deze sport. Als we het salaris van de spelers beperken, moeten we een plafond invoeren voor alles: overdrachten, salarissen van directeuren. Real Madrid en Barcelona ontvangen miljarden aan inkomsten, moeten ze verplicht worden om de ticketprijzen te beperken? Stel in dit geval een salarisplafond vast voor acteurs, journalisten en kunstenaars. Zou je een salariskorting voor Banksy, Leonardo da Vinci of Rembrandt willen maken? Hoe kun je je talent beperken? Wij leven in een kapitalistische wereld, maar Gianni Infantino wil dat wij Noord-Korea worden. Ik heb geen probleem met Noord-Korea, maar hij kan daar wonen en ik niet, zei Raiola op de Wereldvoetbaltop
Liverpool kan Midtjylland spelen in Dortmund vanwege beperkingen als gevolg van COVID-19
Barca presidentskandidaat Ruso wil het stadion van de club hernoemen naar camp Nou Leo Messi
Maradona = een stijl. Gekleed fel, kreeg een tattoo met Che Guevara en Fidel, gefotografeerd met Queen, opgenomen voor een tijdschrift over sloppenwijken, stijlvolle verhalen uit het leven van Diego. Diego Maradona was een heldere persoonlijkheid: hij hield van feestjes, droeg oorbellen, rookte sigaren, danste opgewonden en had een krachtige uitstraling