Netherlands

Nederlanders mogen weer naar Suriname vliegen

Nederlanders mogen weer naar Suriname vliegen

Nederlanders mogen vanaf deze maandag onder voorwaarden weer naar Suriname vliegen. Reizigers moeten na aankomst tien dagen in quarantaine en een negatieve coronatest overleggen, zo maakte president Chan Santokhi volgens de Suriname Herald bekend in een televisietoespraak.

De Surinaamse overheid wijst de locatie voor de quarantaine aan en reizigers moeten zelf opdraaien voor de kosten daarvan. Het Surinaamse luchtruim was vanaf 14 maart dit jaar gesloten voor reguliere passagiersvluchten. Er vonden in de afgelopen maanden alleen repatriëringsvluchten en beperkt vrachtverkeer plaats tussen Nederland en Suriname.

Ook binnenlandse vluchten naar recreatieoorden en afgelegen dorpen zijn weer toegestaan. Suriname hoopt dat Nederlandse toeristen en andere bezoekers weer wat geld in het laatje kunnen brengen nu de economie er slecht voorstaat. Ook kunnen door de openstelling van het luchtruim makkelijker voedselpakketten en andere hulpmiddelen worden uitgedeeld.

Volgens Santhokhi is dankzij alle gezamenlijke inspanningen het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames scherp gedaald in Suriname: “Met genoegen zeg ik dus ook deze keer dank, aan elke Surinamer die zich nationalistisch heeft opgesteld. Met uw gedrag zorgt u ervoor dat er steeds betere tijden komen.”

De president benadrukte dat de autoriteiten het stijgend aantal besmettingen in Nederland nauwlettend zullen volgen en riep de samenleving op alert te blijven. In Suriname geldt nog altijd een avondklok. Die is vanaf deze week van kracht van 21 uur ‘s avonds tot 5 uur ‘s ochtends. Ook is er een verbod op groepsbijeenkomsten van meer dan tien personen.

Chan Santokhi

De Surinaamse president Chan Santokhi. Foto Ranu Abhelakh/ANP

Het laatste nieuws

Welkom in een nieuw blog. Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen bij rond de uitbraak van het coronavirus. Het belangrijkste nieuws van zondag 27 september was:

Lees hier verder in het blog van zondag

Een jongetje voor een muurschildering van het coronavirus in de Indonesische provincie West-Java. Foto Aditya Aji/AFP

Football news:

Hector Herrera op 0:4 met Bayern: we speelden heel goed met het beste team ter wereld. Schrijf ons niet af, middenvelder Letico Hector Arraylike kampioenen. We speelden heel goed, stonden tegenover de Europese kampioen, het beste team ter wereld. Het heeft ons misschien de score op het scorebord gekost, maar we hadden kansen. Schrijf ons niet af. Kijk naar de wedstrijd van vandaag. De score op het scorebord was niet in ons voordeel, maar we zijn niet gestopt met werken en vechten. Met deze houding kun je veel bereiken
Antonio Conte: Borussia is goed voorbereid, ze hebben veel potentieel. Inter had kunnen winnen, Inter manager Antonio Conte
Guardiola op 3:1 met Porto: een goede start. In de Champions League zijn er 5 vervangingen, de spelers die naar buiten kwamen toonde zich goed
Hij is een voortzetting van de hand van de coach op het veld. Thomas leidt het team, rijdt het naar voren
Miranchuk is net begonnen met trainen. We hebben veel spelers, rotatie is onvermijdelijk
Goretzka about 4:0 met Attico: we hadden geluk dat we het niet mis hadden in het begin. Het duurde 10 minuten om betrokken te raken
Klopp op de overwinning van Ajax: het was geen stralende voetbal, maar we scoorden drie punten