Netherlands

Nederland moet zich niet met democratie Sint-Eustatius bemoeien’

„De bevolking van Sint-Eustatius heeft vorige week met de verkiezingen voor een nieuwe Eilandsraad een duidelijk signaal naar Nederland afgegeven. De bevolking wil niet dat Nederland zich bemoeit met de democratie van ons eiland.” Dat zegt Clyde van Putten, voormalig leider van de Progressive Labour Party (PLP) en bij de verkiezingen van 21 oktober op Sint-Eustatius de grootste stemmentrekker van het eiland als lijstduwer van diezelfde partij.

Hij leidde de regering die in 2018 ten val werd gebracht door Nederland vanwege ‘verwaarlozing van het bestuur’. Volgens hem is de verkiezingsuitslag van vorige week een duidelijk signaal van de bevolking dat Nederland zich niet met de democratie moet bemoeien.

De PLP won de verkiezingen onder leiding van Recheline Leerdam. De partij heeft drie van de vijf zetels in de Eilandsraad gekregen. Twee jaar nadat Nederland ingreep in het bestuur van Statia is de voormalige democratische situatie nog niet in ere hersteld . Volgens Nederland moet het eiland daarin worden begeleid. Zo blijft voorlopig de door Nederland benoemde regeringscommissaris Marnix van Rij aan en bepaalt Nederland de begroting.

Van Putten zegt in een interview met de Curaçaose radio zender Z86 met Nederland te willen samenwerken, maar benadrukt tegelijkertijd dat volgens hem het eiland weer haar democratie moet terug krijgen. In 2017 kwam Van Putten in het nieuws toen hij dreigde Nederlandse militairen te doden en op straat te verbranden als ze naar Sint-Eustatius zouden komen. Later bood hij hiervoor zijn excuses aan.

Football news:

Bijna zwanger betekent niet zwanger. Dit is Tuchel 's metafoor over PSG' s kansen voor de Champions League play-offs: we leggen uit hoe ze zich aanpassen aan Manchester United en RB
We kennen meer dan de helft van de deelnemers in de Champions League playoffs. Wie is daar al en wie heeft het uitgesteld tot de laatste ronde?
Maguire ongeveer 1:3 met PSG: de tegenstander scoorde illogisch - een ricochet en flipperen rond het strafgebied
Ronald Koeman: Barcelona wil 18 punten scoren in de Champions League. We hadden een geweldige 1e helft met Ferencvaros
= = Clubcarrière = = Lampard maakte zijn debuut in het eerste elftal in de play-offs voor de tweede keer op rij. Sevilla kan nog steeds Chelsea op deze indicator op de laatste dag van het spel, maar ze zullen niet verslaan hun rivaal in de tafel, omdat de Blues nog steeds het voordeel in face-to-face vergaderingen. De Londense club heeft de eerste plaats in Groep E
Manchester United, PSG en RB hebben elk 9 punten in Groep H voor de laatste ronde van de Champions League
Berg bereikte de Champions League groep op 34 - waarschijnlijk de laatste in zijn leven. En ik heb die overwinning voor Krasnodar uitgekauwd. Ik heb hier al mijn hele carrière op gewacht. Markus Berg zag Alexander Martynovich vertrekken, draaide de snelheid aan, duwde Rennes verdediger Gerzino Nyamsi terug, liet de bal met zijn linkervoet zakken en stuurde hem naar Romain Salin met zijn rechtervoet. Vergeet u niet dat dit doel de eerste overwinning voor de Russische clubs in de Europese competities sinds December 2019 heeft opgeleverd, dan is dat niet verwonderlijk. Berg scoorde voor Krasnodar in de eerste wedstrijd van 2020, in de laatste ronde van vorig seizoen (een dubbele en twee assists met Akhmat) en in de startwedstrijd van dit seizoen (in Ufa). In slechts de laatste (onvolledige) vier maanden scoorde Markus 8 keer. Plus nog een-in de wedstrijd van de Volkenbond voor het Zweedse nationale team tegen de Kroaten. = = = Formule Renault 2.0 = = = de Formule Renault 2.0 is een Formule Renault 2.0 Voor het Team Racing. Krasnodar verloor alle kansen in Piraeus en verloor thuis. Markus was verdrietig en dacht dat hij niet meer in de Champions League zou spelen. Mijn contract met Krasnodar werd berekend voor een jaar. Om eerlijk te zijn, Ik dacht dat ik mijn kans miste de Zweed gaf toe in een Interview met de UEFA website. Maar in de lente verlengde ik mijn contract, we eindigden derde in de League, ging direct naar de playoff ronde en passeerde PAOK. In de eerste ontmoeting met PAOK probeerde Berg de armband van de kapitein en deelde een assist met Remy Cabella. Op de Tumbra had de Zweed kunnen scoren, maar de Griekse autogall en de inspanningen van dezelfde Cabella waren voldoende. Marcus was verrukt: the Feelings are amazing, incredible. Ik heb hier heel lang op gewacht, mijn hele carrière. Dit is een groot, belangrijk evenement voor de club, voor Krasnodar