Netherlands

Na Apple zet ook Google populair spel Fortnite uit App Store

Na Apple heeft ook Google het populaire spel Fortnite uit zijn App Store verwijderd. Dat gebeurde nadat Epic Games, het bedrijf achter Fortnite, een eigen betaalmethode in het spel had geïntroduceerd.

Daar konden spelers muntjes kopen voor in het spel, waarbij ze minder betaalden dan via de officiële methodes die Apple en Google voorschrijven. De beide techreuzen vragen namelijk 30 procent van iedere transactie.

Epic had zijn aanval op Apple en Google goed voorbereid. Kort nadat de twee bedrijven Fortnite hadden verwijderd, diende de spelletjesmaker een aanklacht tegen ze in wegens misbruik van hun monopolieposities. In de aanklacht tegen Apple haalde Epic een bekende reclame van de iPhonemaker uit 1984 aan, waarin Apple zich als uitdager presenteerde tegen een dreigende overheersing van IBM op de computermarkt. Ook maakte Fortnite een filmpje dat die reclame parodieert. In de aanklacht tegen Google richt het gamesbedrijf zijn peilen op het bekende motto van de zoekgigant uit zijn vroegste dagen: Don’t Be Evil.

De verwijdering van de apps uit de downloadwinkels van Apple en Google betekent niet dat spelers van Fortnite het spelletje niet meer kunnen starten. Wel betekent het dat nieuwe spelers het daar niet meer kunnen downloaden. Op Android, het besturingssysteem van Google, zijn overigens nog andere mogelijkheden om het spelletje te downloaden. Epic kan Fortnite op zowel iOS als Android niet meer van updates voorzien.

Epic gokt erop dat het door de populariteit van Fortnite een drukmiddel heeft bij Apple en Google. Het heeft zijn spelers al gewaarschuwd dat ze door de verwijdering mogelijk het volgende seizoen van Fortnite niet kunnen spelen.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet