Netherlands

Mogelijk vleermuizen in Huize Ivicke: renovatie stilgelegd

WASSENAAR - De gemeente Wassenaar heeft renovatiewerkzaamheden aan Huize Ivicke stilgelegd omdat er mogelijk vleermuizen in het zwaarvervallen landhuis zitten. Dat melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

De gemeente is vorige maand begonnen met werkzaamheden om verder verval van de villa te voorkomen, maar dat is nu gestaakt. 25 november is bij de omgevingsdienst van de provincie een melding binnengekomen dat er misschien vleermuizen in Ivicke wonen. Dat moet nu onderzocht worden.

B&W schrijven dat bij controles van het pand nooit enig spoor van vleermuizen is ontdekt. Huize Ivicke wordt sinds 2018 gekraakt, en de gemeente heeft sindsdien geregeld controles uitgevoerd.

Noodvoorzieningen aangebracht

Toen de renovatiewerkzaamheden werden stilgelegd was de aannemer van de gemeente net bezig om dakgoten te herstellen. Die zijn nu niet meer waterdicht. Om te voorkomen dat er water naar binnen komt, en de vervallen villa nog verder achteruit gaat, zijn er noodvoorzieningen getroffen om de boel toch weer waterdicht te maken.

Het is niet duidelijk hoe lang het onderzoek van de onafhankelijke ecoloog duurt. De gemeente zegt niet te weten wie de melding bij de omgevingsdienst heeft gedaan. Bij de omgevingsdienst was woensdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Werk vertraagd

De werkzaamheden die de gemeente uitvoert zijn inmiddels flink vertraagd door rechtszaken die eigenaar Ronnie van de Putte tegen de gemeente heeft gevoerd. Hij was het niet eens met het plan van de gemeente om er tussen de 500.000 en 1 miljoen euro aan te verspijkeren. Zelf wilde hij verval tegen gaan door er ruim 55 duizend euro aan te verbouwen. Dat plan werd door de gemeente naar de prullenbak verwezen.

Sinds de rechter heeft besloten dat de gemeente mocht gaan verbouwen, is Huize Ivicke in de steigers gezet. De krakers hadden eigenlijk uiterlijk 16 november moeten vertrekken, maar dat is uitgesteld omdat ook zij nog naar de rechter stappen. Die zaak dient binnenkort.

LEES OOK: Veiling percelen 'krottenkoning' van de baan

Football news:

David De Gea: Ik probeer een leider te zijn voor Manchester United. Ik heb de ervaring van het winnen van grote titels hier
Het voelt alsof we al 10 jaar samenwerken! Chelsea stars nam maandag afscheid van Lampard, Chelsea ging officieel uit elkaar met Frank Lampard. We hebben al een reeks gebeurtenissen beschreven die aan het ontslag voorafgingen. Ondanks geruchten over problemen binnen het team, reageerden veel spelers op Frank ' s ontslag. We hebben de belangrijkste reacties van de Chelsea sterren verzameld. Hier zijn respect, woorden van dankbaarheid en vele goede wensen
Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho
Lazio voelde zich onoverwinnelijk voor covid. Ze hadden kunnen vechten voor de Scudetto
Lampard is nog een slachtoffer van Russische roulette in Chelsea. Dit is Abramovich 's stijl ... Voormalig Chelsea striker Chris Sutton heeft gesproken over Frank Lampard' s ontslag als Blues manager. Chelsea heeft Roberto Di Matteo ontslagen zes maanden nadat hij hen de Heilige Graal van de Champions League won. Ze ontsloegen Carlo Ancelotti in de gang van het Goodison Park Stadion. Het jaar daarvoor nam hij de Premier League en de beker. Ze vuren Frank Lampard nu na een slechte tijd af. Dit is de meest meedogenloze van de meedogenloze clubs. 52 dagen geleden, op 5 December, leidde Chelsea de Premier League. Er zijn 49 dagen verstreken, omdat ze geen 17 wedstrijden op rij hebben verloren in alle wedstrijden. In deze tijd kwam de eigenaar van de club, Roman Abramovich, tot de conclusie dat Lampard er niet mee omging. Dit is de ultieme manifestatie van kortetermijndenken. Lampard sprak van een adem van frisse lucht en positiviteit na het verslaan van Luton in de FA Cup op zondag. En nu wordt hij weer een slachtoffer van de Russische Roulette in Chelsea. Abramovich voegde een persoonlijke noot toe door een verklaring af te leggen, iets wat hij met geen enkele andere coach heeft gedaan, en het was leuk, maar hij gaf Lampard nog steeds een schop onder zijn kont. Thomas Tuchel is onderweg en je kunt verwachten dat het eindigt in tranen. Tuchel zegt nooit Ja. Hij had ruzie met zijn voormalige werkgevers. Zijn afspraak zegt veel over Abramovich ' s houding. De Chelsea eigenaar is niet bezorgd over een lange termijn project-het gaat over winnen en het vinden van de snelste manier om het te bereiken. Hij vindt het niet erg om Tuchel aan te nemen en hem binnen 18 maanden te ontslaan als de Duitser één of twee grote trofeeën wint. Dit is Abramovich 's stijl, schreef Sutton
Karim keert terug naar Lyon, de club ligt in zijn hart. Hij kijkt naar al hun wedstrijden