Netherlands

Met dekens in de klas, want de ramen moeten open

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het gaat er dit jaar veel over: goede ventilatie op scholen. Door het corona-virus is dat extra belangrijk. De meeste scholen hebben dat goed geregeld, maar zeker 800 scholen hebben geen goede ventilatie.

Op die scholen moeten de ramen en deuren open om te luchten. In de zomer niet erg, maar nu het steeds kouder wordt, is dat erg vervelend.

Verspreiding van het virus

Het corona-virus kan in piepkleine druppeltjes zitten die uit je mond komen als je praat, hoest of niest.

In een gesloten ruimte, zoals een klas, kunnen die druppeltjes wat langer in de lucht blijven en zo het virus verspreiden.

Het is daarom belangrijk dat de lucht regelmatig ververst wordt.

Basisschool De Springplank in 's Gravenmoer is zo'n school waar de lucht niet goed ververst kan worden. In de pauze zetten ze daarom alle ramen open.

Minister Slob van Onderwijs had beloofd dat scholen zoals De Springplank, snel geld zouden krijgen voor nieuwe ventilatie-systemen. Dat geld had er in december moeten zijn, maar dat is niet gelukt. Volgens de minister krijgen de scholen het geld in januari.

Tot die tijd is het op sommige scholen dus nog even bibberen in de klas.

Football news:

Sinds 1999 scoort Zlatan elk jaar. Gisteren scoorde hij de eerste goals in 2021
Real Madrid is ervan overtuigd dat PSG 150 miljoen euro zal vragen voor mbape. Madrid is niet bereid om zoveel te betalen. Real Madrid is van mening dat de overname van PSG striker Kylian Mbappe problematisch zal zijn. De club van Madrid is ervan overtuigd dat de Parijzenaars ongeveer 150 miljoen euro voor de speler zullen vragen. Real zal niet in staat zijn om aan dergelijke eisen te voldoen, volgens de overdracht van Jugones op El Chiringuito journalist Jose Pedrerol. De belangstelling van Madrid voor de Fransman is al lang bekend. Het huidige contract met PSG verloopt in de zomer van 2022. Dit seizoen heeft de speler 12 goals gescoord en 5 assists gemaakt in 16 Ligue 1 wedstrijden. Zijn volledige statistieken zijn hier te vinden
Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen