Netherlands

Mega-opbrengst verwacht voor portret door Botticelli

Een portret van een onbekende jongeman geschilderd door de Italiaan Sandro Botticelli (1445-1510) zou op veiling komende winter, bij Sotheby’s in New York, zo’n 80 miljoen dollar moeten opbrengen. Dat melden buitenlandse media. Volgens Sotheby’s is de verwachting zo hoog, omdat het een erg belangrijk en zeer zeldzaam stuk is. De meeste werken van Botticelli hangen in musea en slechts een dozijn daarvan zijn portretten.

Daarbij is dit exemplaar van grote kwaliteit. „Onze jongeman is 550 jaar oud, maar hij ziet eruit alsof hij hier vanmorgen had kunnen binnenwandelen,” zei George Wachter, Sotheby’s specialist op het gebied oude meesters, volgens The Guardian. „Hij is een echte schoonheid, in alle tijden.”

Het veilinghuis ziet het werk, waarop de knappe jongeling een rond schilderijtje vasthoudt, zelfs als een van de belangrijkste portretten die ooit zijn aangeboden. Van Goghs Portret van dokter Gachet ging voor 82,5 miljoen dollar van de hand, een wereldrecord in 1990.

De Botticelli is van een particulier.

Football news:

Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca
CSKA is gastheer van Dinamo Zagreb. Hoe zal de wedstrijd eindigen? CSKA is de enige Russische club die punten kan scoren in de tweede ronde van Europese competities. Weet je wie er wint?
Jose Mourinho: Ik wil graag bale ' s reputatie hebben. Hij heeft 4 Champions League, Ik heb slechts 2
Bruno heeft vanaf December 2018 meer assists in Manchester United salsera. Fernandes maakte zijn debuut in februari 2020
Messi is de Harry Potter van voetbal. Als hij klaar is, zal ik de Italiaanse ex-aanvaller Christian Vieri uit zijn bewondering voor de prestaties van Barcelona forward Lionel Messi na de League wedstrijd
Barcelona Versus Juventus: we zijn blij dat u in staat was om te zien 🐐 op uw veld