Netherlands

Meerderheid Nederlanders wil landelijke maatregelen en mondkapjesplicht in openbare ruimten

Gerelateerd

Er zullen landelijke maatregelen nodig zijn om het coronavirus weer onder...

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Nederland is gestegen tot...

Advocaat Jan Vlug vindt dat voorman van Viruswaarheid Willem Engel goed in de...

Een meerderheid van de Nederlanders (59 procent) vindt dat het kabinet landelijke maatregelen moet gaan nemen om de snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dat blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3300 mensen.

In de afgelopen 24 uur kwamen er 2544 nieuwe besmettingen bij en overleden 16 mensen aan het virus. De grootste dagelijkse toename sinds eind mei. Dinsdag zei premier Rutte dat deze week ‘zeer waarschijnlijk’ veertien veiligheidsregio’s naar het niveau ‘zorgelijk’ gaan. In dat geval worden aanvullende regionale maatregelen van kracht.

Mondkapjesplicht in openbare ruimten

Volgens deskundigen heeft het nemen van regionale maatregelen geen nut nu het virus in de meeste regio’s zo snel oplaait. Zij pleitten daarom donderdag in het AD voor landelijke maatregelen. Maar wat voor landelijke maatregelen moeten er dan komen?

Lees ook: ‘Landelijke maatregelen nodig om virus onder controle te krijgen’

Meer dan de helft van de Nederlanders (54 procent) vindt dat de mondkapjesplicht naast het openbaar vervoer moet worden uitgerold naar alle openbare ruimten. Dat zou betekenen dat ook in supermarkten, winkels en bibliotheken mensen verplicht een mondkapje moeten dragen.

Regio’s op slot

Een andere landelijke maatregel zou een avondklok kunnen zijn, waarbij mensen na een bepaalde tijd niet meer de straat op mogen. Bijna een derde van de Nederlanders (30 procent) is daar voorstander van. Het afsluiten van regio’s, zodat het virus niet buiten een bepaalde regio kan treden, lijkt een kwart van de respondenten (25 procent) een goed idee.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi