Netherlands

Mark Rutte is een ijzersterk merk

Niemand twijfelde er meer aan, maar nu is het officieel: Mark Rutte wordt opnieuw lijsttrekker van de VVD. Eerder meldden bronnen al dat hij de knoop had doorgehakt, en dat kwam niet als een verrassing. Nu heeft de premier ook zelf laten weten dat hij graag nog een ronde mee wil doen.

Rutte zegt al langer: "Als je het me nu vraagt, zeg ik ja", Maar hij wilde niet over een nacht ijs gaan, want "het gaat toch om een beslissing voor weer ongeveer vijf jaar van mijn leven. Daar mag je dan wel wat langer bij stilstaan dan een kwispelende labrador." Een typische Rutte-uitspraak, waarbij velen gedacht zullen hebben: maar zijn werk is toch zijn leven?

Rutte is al jaren de onbetwiste leider van de VVD. Nadat de huidige fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Klaas Dijkhoff, bekendmaakte dat hij er na de verkiezingen mee gaat stoppen, zijn er geen andere smaken meer in de partij. Dijkhoff laat dus een leegte achter, constateert NOS-verslaggever Wilma Borgman. "Want je hebt in de VVD Mark Rutte, maar daarna heb je een hele tijd niks."

Daar komt bij dat Rutte zelf ook aan alle kanten uitstraalt dat hij er nog altijd plezier in heeft. "Hij vindt deze baan nog net zo geweldig leuk als tien jaar geleden. In niets merk je dat hij toe is aan wat anders of dat hij klaar is met het Torentje."

Geen visie

En de VVD is ook nog niet klaar met hem. Mark Rutte lijkt een ijzersterk merk. Onder zijn leiding werd de partij voor het eerst de grootste. Hijzelf werd de eerste VVD-premier. In de laatste peilingen ligt de VVD nog steeds een straatlengte voor op andere partijen en dat lijkt vooral te danken aan de minister-president, die het land op dit moment door de coronacrisis probeert te leiden.

Rutte wordt door velen getypeerd als een toegankelijke man, die met verschillende partijen kan samenwerken. Omdat zijn kabinetten vaak geen meerderheid hadden in de Eerste Kamer, sloot hij over allerlei onderwerpen akkoorden met diverse oppositiepartijen. Tijdens de formatie van zijn eerste kabinet zocht hij samenwerking met de PVV.

Terwijl Rutte vaak wordt geprezen voor zijn makkelijke manier van communiceren en samenwerken, krijgt hij ook het verwijt dat hij geen visie heeft. Zelf schamperde hij daarover: "Als visie een blauwdruk voor de toekomst betekent, dan verzet alles wat liberaal is in mij zich daartegen."

Football news:

Real begon met Alaves: stomme hand Nacho en wild pass Courtois-opnieuw verslaan
20 patronen van tijden van de Tweede Wereldoorlog gevonden op basis van de Roma
Zidane Ob 1:2 met Alaves: de start van de wedstrijd is de slechtste voor Real Madrid in het seizoen. We hebben geen stabiliteit over de 7 overwinningen van de club in 14 wedstrijden van het seizoen in alle competities.Ik heb hier geen verklaring voor. Vandaag wisselden we goede periodes af met slechte. Wanneer de tegenstander scoort in de derde minuut, wordt alles erg moeilijk. Dit is onze huidige realiteit
Een duidelijke straf! Oh, mijn God. Ramos en Carvajal op de val van Hazard in de wedstrijd met Alaves
Marcelo werd aan het haar getrokken, het was nodig om een 11-meter schot te plaatsen. Er was geen straf op Hazard
Favre Pro 1:2 met Keulen: ze zaten in de verdediging en Borussia had te veel haast. Er waren weinig kansen dat de coach van Borussia Dortmund Lucien Favre de wedstrijd tegen Keulen goed organiseerde. Ze deden de verdediging en deden het goed. We waren een beetje ongeduldig en soms te snel om te handelen
Real Madrid gaf toe na een fout van Courtois op een pas. Forward Alaves scoorde in een leeg net (Real Madrid keeper Thibaut Courtois maakte een productieve fout in de La Liga wedstrijd met Alaves) de Belg probeerde onder druk van forward Lucas Perez zijn partners in het midden van het veld een pas te geven. De bal werd onderschept door Alaves striker Joselu, die in een leeg net scoorde