Netherlands

Man (19) opgepakt aan voor DDoS-aanvallen op overheidswebsites

Cybercriminaliteit De DDoS-aanvallen op mijnoverheid.nl en overheid.nl werden uitgevoerd op 19 maart. De sites waren enkele uren niet bereikbaar.

Een 19-jarige man uit Breda is vrijdag opgepakt op verdenking van het platleggen van overheidswebsites met DDoS-aanvallen. Dat meldt de politie. Bij een DDoS-aanval worden servers van een website bestookt met dataverkeer, waardoor ze tijdelijk niet bereikbaar zijn.

De aanvallen op mijnoverheid.nl en overheid.nl werden uitgevoerd op 19 maart. Deze sites waren daardoor enkele uren uit de lucht. Overheid.nl werd en wordt volgens de politie in verband met de coronacrisis veel bezocht. „Het beschikbaar zijn van deze site voor burgers is van cruciaal belang voor het land, zeker in deze tijden”, aldus een verklaring. „Zeker nu de coronacrisis bij veel mensen voor extra onzekerheid en een grote informatiebehoefte zorgt, nemen we dit hoog op.”

Het onderzoek naar de aanvallen werd uitgevoerd door het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland, dat gespecialiseerd is in DDoS-aanvallen, en stond onder leiding van een officier van justitie uit Den Haag. Dit weekend wordt besloten of de verdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris, in Den Haag.

Football news:

Aan het eind van het seizoen maakte assistent Simeone Burgos bekend dat hij uit Attico vertrok en van plan was hoofdcoach te worden
Balotelli eist compensatie voor het beëindigen van zijn contract met Brescia. De club is het daar niet mee eens
Adidas zal weigeren om samen te werken met Ozil. Een van de redenen is de politieke verklaringen van de speler
De Rayo-Albacete wedstrijd, die werd onderbroken door beledigingen van zozuli fans, zal op 10 juni gespeeld worden
Manchester City is geïnteresseerd in Sergi Roberto. Barcelona gaat alleen akkoord om te verkopen, maar niet om te ruilen
Real zal proberen om Sancho te verwerven in de zomer van 2021
Barcelona spelers weigerden om nog een loonsverlaging te accepteren