Netherlands

Luchtvaartbemanning hoeft toch geen sneltest te doen voor terugvlucht

Piloten en cabinepersoneel hoeven vier uur voor vertrek naar Nederland toch geen sneltest te laten doen. Luchtvaartmaatschappijen hadden gezegd in de problemen te komen door de maatregel. Het OMT kwam daarom met een advies voor een alternatief protocol voor luchtvaartpersoneel en het kabinet heeft dat advies nu overgenomen.

Sinds vandaag moet iedereen die met het vliegtuig naar Nederland reist een negatieve pcr-test kunnen overleggen van maximaal 72 uur oud. Daarnaast moeten passagiers ook een sneltest doen. Die mag niet ouder dan vier uur zijn op het moment dat de vlucht vertrekt. Als die positief is, mag die persoon niet mee op de vlucht.

De verplichte sneltest zou ook gaan gelden voor vliegtuigpersoneel, maar dat vond onder meer KLM niet wenselijk omdat het risico daarmee bestond dat bemanningsleden achter moesten blijven in het buitenland. KLM vond dat niet niet getuigen van "goed werkgeverschap" en vreesde voor bezettingsproblemen. Het zou het einde betekenen van de intercontinentale vluchten naar Schiphol.

Hotelkamer

In plaats van een sneltest krijgt het personeel nu een strikter protocol opgelegd, schrijven minister De Jonge van Volksgezondheid en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur aan de Tweede Kamer. Het personeel wordt tijdens het verblijf in het buitenland aan een strikte quarantaine onderwerpen om niet in contact te komen de lokale bevolking. Ze moeten zoveel mogelijk op hun hotelkamer blijven.

Crewleden die coronagerelateerde symptomen hebben, mogen mee terugvliegen, maar dienen tijdens de vlucht afgezonderd te zijn.

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7