Netherlands

Louis Vuitton koopt alsnog juweliersketen Tiffany

Foto: ANP

Juweliersketen Tiffany wordt toch overgenomen door het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Dat bedrijf achter merken als Dior, Louis Vuitton en Sephora trok eerder nog de stekker uit de deal, wat een heuse overnamesoap opleverde. Na veel gesteggel is uiteindelijk een iets lagere overnameprijs afgesproken.

Met de deal is alles bij elkaar nog altijd bijna 16 miljard dollar gemoeid, circa 425 miljoen dollar minder dan oorspronkelijk was overeengekomen. Het compromis maakt een einde aan een periode van veel onderlinge verwijten. Zelfs de Franse overheid zag zich op een gegeven moment genoodzaakt om tussenbeide te komen. Ook speelden er al rechtszaken in de Verenigde Staten.

LVMH was onder meer boos dat Tiffany ondanks de coronacrisis nog wel dividend uitkeerde en bonussen uitdeelde aan het eigen management. Begin september kondigde het Franse bedrijf aan zich terug te trekken. Daarbij wees LVMH ook op dreigende importheffingen in de Verenigde Staten op Franse goederen, die het moeilijk zouden maken de gestelde deadline te halen. Tiffany verdacht LVMH er al direct van bewust het overnameproces te vertragen om zo een lagere prijs af te kunnen dwingen.

Football news:

Barcelona eerste ooit Champions League penalty schop in 5 opeenvolgende rondes
Bijna zwanger betekent niet zwanger. Dit is Tuchel 's metafoor over PSG' s kansen voor de Champions League play-offs: we leggen uit hoe ze zich aanpassen aan Manchester United en RB
We kennen meer dan de helft van de deelnemers in de Champions League playoffs. Wie is daar al en wie heeft het uitgesteld tot de laatste ronde?
Maguire ongeveer 1:3 met PSG: de tegenstander scoorde illogisch - een ricochet en flipperen rond het strafgebied
Ronald Koeman: Barcelona wil 18 punten scoren in de Champions League. We hadden een geweldige 1e helft met Ferencvaros
= = Clubcarrière = = Lampard maakte zijn debuut in het eerste elftal in de play-offs voor de tweede keer op rij. Sevilla kan nog steeds Chelsea op deze indicator op de laatste dag van het spel, maar ze zullen niet verslaan hun rivaal in de tafel, omdat de Blues nog steeds het voordeel in face-to-face vergaderingen. De Londense club heeft de eerste plaats in Groep E
Manchester United, PSG en RB hebben elk 9 punten in Groep H voor de laatste ronde van de Champions League