Netherlands

Loeren naar een kerkuil of ooievaar: De camera’s van Beleef de Lente staan weer aan

Loeren naar een kerkuil of ooievaar: De camera’s van Beleef de Lente staan weer aan

Afbeelding: Luc Hoogesntein/ VRIJ

Van familiedrama’s tot opgroeiende kuikens en gepassioneerde gevechten om een minnaar. Ook dit jaar kunnen liefhebbers weer het wel en wee volgen van vogels via webcams van het project Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland. De camera’s bij de nesten van verschillende vogelsoorten zijn zondag aangezet.

Gedurende de komende maanden kunnen mensen via de camera’s weer live meegenieten van het liefdesleven van twaalf verschillende soorten vogels, waaronder de steenuil, kerkuil, slechtvalk, ooievaar, gekraagde roodstaart, zeearend, koolmees en merel. De bosuil is er zoals elk jaar weer vroeg bij en broedt nu al op twee eieren.

Lees ook: Openbaring voor natuurjournalist Nienke Beintema: zeearenden in kikkerland

De meeste jaren kijken gemiddeld een miljoen mensen naar de webcams. Afgelopen jaar werd het kijkersrecord, mede door de lockdown vanwege corona, verpulverd en bekeken ruim 1,8 miljoen mensen de perikelen in de vogelnesten.

Football news:

Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?
Carragher op Super League: Ik ben het zat dat Liverpool ' s reputatie zo beschadigd is. En het schandelijke kapitalisme van Manchester United verbaast me niet.Jamie Carragher, voormalig verdediger van Liverpool, heeft zich kritisch uitgelaten over de oprichting van de Europese Super League
De Bruyne zal de wedstrijd tegen Aston Villa missen. De ernst van de blessure is nog niet vastgesteld