Netherlands

Lockdown Griekse migrantenkampen met twee weken verlengd

Lockdown Griekse migrantenkampen met twee weken verlengd

Vluchtelingenkamp op Lesbos. Afbeelding: Getty Images

Griekenland heeft de lockdown die geldt voor vluchtelingenkampen vanwege het coronavirus met twee weken verlengd. De lokale autoriteiten maakten zondag bekend dat de lockdown tot en met 21 juni van kracht is.

De kampen zitten sinds 21 maart op slot. Waarom de lockdown verlengd wordt, is niet bekendgemaakt. Eerder was dat ook al het geval. Griekenland heeft in totaal ongeveer 100.000 migranten opgevangen. Ruim 33.000 van hen leven in de vijf kampen op de Egeïsche eilanden, ongeveer 70.000 migranten zijn opgevangen op het Griekse vasteland.

Mensenrechtenorganisaties hebben herhaaldelijk hun zorgen geuit over de mensen in de kampen. Zij stellen dat de rechten van de migranten mogelijk geschonden worden door de coronamaatregelen die gelden.

Griekenland is relatief bespaard gebleven van het coronavirus. Het land telde vooralsnog 180 coronadoden en 2980 besmettingsgevallen. Mede daarom gaan er steeds meer faciliteiten in het land open. „We openen geleidelijk aan de ramen en deuren van Griekenland naar de wereld, maar met optimisme”, zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis eerder.

Football news:

Soljanke scoorde voor het eerst in 39 wedstrijden voor Bournemouth in de Premier League. In totaal heeft de forward 60 League games en 2 goals
Mensen zien niet hoe hard Tottenham werkt
Arteta is ongeveer 1:2 Tottenham Hotspur: een enorme impact. Ik ben teleurgesteld en ontevreden
Vardy scoorde zijn 23e goal in de Premier League en stond aan de top van de scorers. Hij heeft 4 doelpunten in 3 wedstrijden
Mourinho over de overwinning op Arsenal: we zijn gelukkig. Zelfs in de laatste minuten was alles onder controle
Zinedine Zidane: mensen praten altijd over Real Madrid, omdat dit de belangrijkste club in de geschiedenis is
Sane heeft het hoogste niveau nog niet bereikt. Hij moet voor het nationale team spelen, de Euro of het WK winnen