Netherlands

Liveblog waterpolo | Reacties op veroveren olympisch ticket door Nederland

Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van de cruciale halve finale van de waterpolosters op het olympisch kwalificatietoernooi.

Met nog één minuut op de klok brengt Debby Willemsz weer redding. De Nederlandse keepster is in de tweede periode voor het laatst gepasseerd en heeft een groot aandeel in het succes van de vrouwen.

Nederland probeert wat tijd te winnen, terwijl er nog precies twee minuten op de klok staan. Het lijkt erop dat Oranje de Spelen haast niet meer mis kan lopen.

7-4! Sabrina van der Sloot gooit Oranje op 7-4, waarna de Griekse bondscoach Theodros Lorantos meteen een time-out aanvraagt.

Met nog ruim vijf minuten op de klok laat ook Debby Willemsz haar kwaliteiten zien. Ze stopt een schot van afstand en houdt haar ploeg daardoor op de been. De Grieken scoorden voor het laatst in de tweede periode.

6-4! Maud Megens staat op het juiste moment op en gooit Nederland op 6-4. De vrouwen moeten de voorsprong nog ruim zes minuten zien vast te houden.

Start vierde periode! Oranje begint voortvarend aan de laatste en beslissende periode en wint de sprint.

5-4! Daar is voor het eerst sinds de 1-0 weer eens een voorsprong voor Oranje. Sabrina van der Sloot krijgt recht voor het doel even wat vrijheid en gooit hard tegen de touwen.

Arno Havenga vraagt met nog iets meer dan twee minuten in deze periode te gaan een time-out aan. Het spel golft op en neer, waarbij iedereen weet dat elke fout de ploeg fataal kan worden.

4-4! De Griekse ploeg schakelt wat langzaam om en Oranje maakt daar dankbaar gebruik van. Maud Megens maakt haar tweede van de avond. Er staan nog iets meer dan vijf minuten aan speeltijd op de klok.

Start derde periode! De acht minuten zuivere speeltijd van de derde periode lopen. Kan Oranje in deze periode een belangrijke slag slaan?

3-4! Een domper voor Oranje vlak voor rust: Nikoleta Eleftheriadou gooit de bal achter Oranje-keepster Debby Willemsz.

3-3! De Nederlandse vrouwen zien de Grieken op de lat gooien, terwijl de ploeg van Havenga in de omschakeling wel succesvol is. Simone van de Kraats dreigt eerst en gooit vervolgens met haar linker hand knap in de hoek. We hebben nog iets meer dan een minuut aan zuivere speeltijd te gaan.

2-3! Met nog ruim vier minuten aan zuivere speeltijd schiet Brigitte Sleeking de bal knap achter de Griekse keepster.

1-3! Na drie minuten in de tweede periode verdubbelen de Grieken de voorsprong. Maria Myriokefalitaki geniet van de nodige vrijheid en maakt de derde treffer van de Grieken.

Kort na de start van de tweede periode is keepster Debby Willemsz belangrijk met een knappe redding, waarna Sabrina van der Sloot het Griekse doel onder schot neemt. Haar poging vindt het net niet, waardoor het nog even wachten is op de gelijkmaker.

Start tweede periode! Het fluitsignaal klinkt weer in het Italiaanse Triëst, waar dit keer de Nederlandse vrouwen de eerste sprint winnen.

1-2! Weer een knap schot van afstand, waardoor de Grieken met nog vijf minuten in de eerste periode op 1-2 komen.

1-1! Christina Tsoukala besluit in de tegenaanval van afstand te gooien en gooit Griekenland naast Nederland.

1-0! Nederland neemt al snel het initiatief over van de Grieken en krijgt van de arbiters al binnen een minuut een strafworp. Maud Megens is foutloos en gooit Nederland al snel op voorsprong.

Daar is het eerste fluitsignaal! De Grieken winnen de sprint en zijn als eerste bij de bal die in het midden ligt.

De spanning is van de gezichten af te lezen op het moment dat de veertien waterpolosters het water betreden. Nog enkele minuten tot de start.

Wat weten we over de Griekse ploeg?
De Griekse ploeg wacht, net als de Nederlandse selectie, al meer dan dertien jaar op deelname aan de Olympische Spelen. De selectie van Theodoros Lorantos bezet momenteel de tiende plek op de mondiale ranking, terwijl Oranje de nummer negen van de wereld is.

Football news:

Atletico controleerde de eerste helft van de derby dankzij Simeone ' s gedurfde plan. Toen werd het spel geopend, en Casemiro ' s spurts redde Real Madrid
Laporta op Messi: Barcelona is een familie. Ik hoop dat dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de beste speler in de geschiedenis blijft bij de club
Manchester derby in een verlaten stad: fans in plaats van spelers ontmoeten hun auto ' s, Zinchenko geeft een Interview in het Russisch, Sulscher breekt de serie Pep
Laporta op verkozen president van Barca: de club moet opnieuw gelukkig en economisch duurzaam
Liverpool heeft niet gewonnen op Anfield in 8 opeenvolgende competitiewedstrijden voor het eerst sinds 1952
Pioli over Milaan: we zijn er trots op dat we een jong team hebben, maar we hebben stabiliteit nodig
Laporta werd opnieuw president van Barcelona. Onder hem, de club won 6 trofeeën in 2009