Netherlands

Liveblog Spelen | Zeilster Bouwmeester jaagt op goud in beslissende medalrace

Goedendag en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Sam Blom en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen op de Olympische Spelen. Veel plezier!

De waterpolovrouwen beginnen over een paar minuten aan de laatste groepswedstrijd tegen Canada. De ploeg van Arno Havenga is al geplaatst voor de kwartfinales en wil tegen Canada (vierde in de groep) de derde plaats veiligstellen, zodat de groepswinnaar uit de andere poule wordt ontlopen.

Inge Jansen springt in de eerste ronde naar een score van 63.00 en komt daarmee op de zesde plaats. Er zijn in totaal vijf rondes.

Wat is er vannacht allemaal gebeurd in Tokio?

Jonas de Geus mist! Nederland-Australië 0-2

De misser van Hertzberger blijft staan, volgens de videoscheidsrechter raakte doelman Charter niet de stick van Hetzberger.

Nederland werd in juni Europees kampioen door Duitsland te verslaan na shoot-outs en lijkt het mentale voordeel te hebben. Het afdwingen van shoot-outs is namelijk al meer dan vooraf verwacht werd.

60' Oef, daar was het nog even billenknijpen bij een nijpende situatie voor het Nederlandse doel. De situatie wordt echter overleefd en dat wordt door doelman Blaak gevierd als een doelpunt.

58' Het is vooral Australië dat in de laatste minuten jaagt op de winnende treffer, terwijl Nederland achteruit wordt gedwongen. Nederland zal het niet erg vinden om naar de shoot-outs te gaan, maar daarvoor moet de ploeg nog wel twee minuten volhouden.

56' Pruyser heeft zijn vijf minuten straftijd uitgezeten en dus is het weer elf-tegen-elf. Bij deze stand gaan we over enkele minuten naar de shoot-outs. Of zit er nog een late beslissing in het vat?

55' Beale jaagt de bal over. Australië heeft weer elf man in het veld staan, Nederland staat nog met tien.

53' Belangrijke redding van Blaak, die snel zijn doel uitkomt en daarmee de inzet van Olgilvie. Beide ploegen staan nog met tien man.

51' Oei, dat is een dure! Mirco Pruyser levert commentaar op een beslissing van de scheidsrechter en krijgt een gele kaart voorgeschoteld. Nederland is het numerieke voordeel kwijt.

50' GOAL Nederland! 2-2

Jeroen Hertzberger maakt geen fout en zet Nederland weer naast Australië. Daarmee profiteert het team optimaal van een overtalsituatie voor vijf minuten door een gele kaart aan de kant van Australië.

Nee, de bal komt op het lichaam van Sharp en doelman Charter had daar niks meer aan kunnen doen. De strafbal blijft staan!

De Australiërs gaan de beslissing nog wel aanvechten bij de videoscheidsrechter...

46' Het laatste kwartier gaat in. Kan Nederland shoot-outs afdwingen?

Einde derde kwart! Nederland speelt een sterk derde kwart, zoals het al de hele wedstrijd een vrij behoorlijk niveau haalt, en komt via een strafcorner door Mink van der Weerden op gelijke hoogte. Tom Wickham wiste de gelijkmaker echter vrij snel uit, waardoor Nederland in het laatste kwartier een 1-2-achterstand goed moet maken.

43' Daar was de kans voor Mink van der Weerden! Hij vindt zichzelf met zeeën van ruimte terug aan de rechterkant van de cirkel, gaat naar zijn backhand, maar stuit op Charter.

39' Het was Nederland dat de klok sloeg in het derde kwart, maar Australië komt hier bijna op 1-3. Jorrit Croon weet op het laatste moment een kans voor Brand te voorkomen.

38' GOAL Australië! 1-2

Uit het niets herstelt Australië de voorsprong. Een balletje van Timothy Brand vanaf rechts wordt door iedereen gemist, waarna Tom Wickham achterin zijn tweede treffer binnen kan tikken.

35' Opnieuw een strafcorner voor Nederland, maar nu heeft Charter wel een adequaat antwoord op de inzet van Van der Weerden. Het onderstreept wel de goede wedstrijd die Nederland aan het afwerken is.

32' GOAL Nederland! 1-1

Eindelijk heeft Nederland succes met een strafcorner! Daar is wel een keepersfout voor nodig, want Charter krijgt de push van Mink van der Weerden recht op zich af, maar de sluitpost laat de bal door zijn benen glippen. Nederland komt op gelijke hoogte. Met wat fortuin, maar wel verdiend.

Start tweede helft! Kan Nederland na rust het prima spel bekronen en de 0-1-achterstand tegen Australië wegwerken?

Wat staat er de komende uren te gebeuren in Tokio?

Football news:

Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona