Netherlands

Liveblog Eredivisie | FC Emmen jaagt tegen Sparta op derde zege op rij

Goedenavond! Mijn naam is Sam Blom en ik houd je vanavond op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Eredivisie-wedstrijd FC Emmen-Sparta Rotterdam. Veel plezier!

40' We kunnen eindelijk weer een doelpoging noteren. Jari Vlak kan vanaf een meter of twintig uithalen, maar Sparta-doelman Maduka Okoye heeft weinig moeite met de doelpoging van de middenvelder.

37' Emmen probeert wel aan te dringen, maar Sparta geeft weinig weg. Dat is voor een deel de verdienste van Tom Beugelsdijk, die veel weghaalt bij de Spartanen achterin.

28' De openingsfase was nog wel aardig, maar er zijn nu al een tijdje geen gevaarlijke momenten meer geweest op De Oude Meerdijk. Emmen heeft wel het meeste balbezit, maar heeft na die opgelegde kans voor Adzić in de beginfase weinig kunnen creëren.

17' Een slim overstapje van Engels levert Abels een vrije schietkans op, maar de rechtsback van Sparta schiet ruim over.

10' De eerste paar minuten waren duidelijk voor Emmen, maar Sparta komt beter in de wedstrijd. Deroy Duarte krijgt na een variant bij een vrije trap de eerste mogelijkheid voor de bezoekers, maar schiet recht op doelman Michael Verrips.

5' De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Na een prima aanval legt Glenn Bijl de bal terug op Luka Adzić. Die moet eigenlijk scoren, maar jaagt de bal wild over het doel.

1' Aftrap! FC Emmen en Sparta trappen speelronde 25 in de Eredivisie af. Kan Emmen de zegereeks voortzetten en weer dichter bij handhaving komen, of kan Sparta een einde maken aan een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning?

De resultaten de laatste weken geven Emmen weer hoop op handhaving, maar de geschiedenis spreekt nog altijd in het nadeel van de hekkensluiter. Emmen staat op 12 punten uit 24 wedstrijden, en het kwam slechts één keer voor dat een ploeg met zo'n laag aantal punten zich alsnog handhaafde in de Eredivisie. Dat was RKC Waalwijk, in het seizoen 1998/1999. Ook de Waalwijkers verzamelden toen 12 punten uit de eerste 24 wedstrijden.

Opstelling! Bij de thuisploeg zijn er weinig verrassingen in de basiself. Lucas Bernadou is weer hersteld van een blessure en start weer op het middenveld. Dat gaat ten koste van Hilal Ben Moussa.

Opstelling FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Bernadou, Vlak;  Frei, Peña, Adzić; De Leeuw

Opstelling! Henk Fraser heeft ingegrepen bij Sparta. De trainer laat zijn ploeg vanavond in een 4-4-2-formatie spelen. Dat betekent dat er op het middenveld een plekje vrij komt voor Feyenoord-huurling Wouter Burger. Lennart Thy is naar de bank verwezen. Daar zit ook Danzell Gravenbergh, hij wordt vervangen door Mario Engels.

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Beugelsdijk, Meijers; Auassar, Burger, Duarte, Harroui; Thy, Engels

Football news:

Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?
Carragher op Super League: Ik ben het zat dat Liverpool ' s reputatie zo beschadigd is. En het schandelijke kapitalisme van Manchester United verbaast me niet.Jamie Carragher, voormalig verdediger van Liverpool, heeft zich kritisch uitgelaten over de oprichting van de Europese Super League
De Bruyne zal de wedstrijd tegen Aston Villa missen. De ernst van de blessure is nog niet vastgesteld