Netherlands

Liveblog Eredivisie | Duarte zet Sparta op voorsprong tegen FC Emmen

Goedenavond en welkom in dit liveblog. Hier houd ik, Robbert van der Linde, je op de hoogte van de Eredivisie-wedstrijd van vanavond.

19' Mijnans onderneemt de eerste echt serieuze doelpoging. De jonge Spartaan verrast Wiedwald met een schot van afstand, dat maar rakelings over scheert.

6' Peña krijgt de eerste kaart van de wedstrijd omdat hij op de voet van Thy gaat staan. Emmen-aanvoerder Jansen heeft daar zo veel commentaar op, dat ook hij op de bon gaat bij scheidsrechter Kamphuis.

3' Bijl opent bijna op schitterende maar onbedoelde wijze de score. De rechtsback van Emmen geeft Pinto een panna en ziet daarna zijn mislukte voorzet bijna binnen dwarrelen. De opgeluchte Okoye ziet de bal naast vliegen.

Aftrap! De bal is met een paar minuten vertraging dan toch aan het rollen gebracht op Het Kasteel, de elfde speelronde in de Eredivisie is van start gegaan!

De aftrap wordt even uitgesteld, omdat er wat reparatiewerkzaamheden aan een van de doelen verricht moeten worden.

22' GOAL Sparta! 1-0

De Sparta Mars schalt door het lege Kasteel en dat kan alleen betekenen dat de thuisploeg gescoord heeft. Deroy Duarte schat een doorgekopte uittrap een stuk beter in dan Glenn Bijl en puntert de bal via keeper Felix Wiedwald en de binnenkant van de paal in het doel. Bijl kan op de doellijn ook geen redding meer brengen om zijn inschattingsfout goed te maken.

Football news:

Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website
Berbatov op Bale: hij wordt teruggestuurd naar Real Madrid als hij niet het niveau laat zien dat Mourinho verwacht
Pogba ' s tijd bij Manchester United raakt weer op. De club kocht geen topspeler, maar een mooi verhaal voor sociale netwerken, Paul verloor de strijd om invloed aan Brun