Zoen

Hartsvriendinnen zijn het, vaak al jarenlang. Ze delen álles met elkaar. Nou ja… bijna alles. Vriendin-lezeressen vertellen wat ze voor hun vriendin verborgen houden.

Met elkaar flirten

Linda (29): “Carnaval, vorig jaar. Na drie dagen feesten besloten mijn vriend Peter en mijn beste vriendin Dianthe vast naar huis te gaan. Stan, Dianthes man, en ik gingen door. We hadden het reuze gezellig met een groep toeristen en om half vier namen Stan en ik nog een afzakkertje. Maar die vielen verkeerd. In elk geval zo, dat we elkaar steeds meer plaagden en met elkaar flirtten.”

Heftig zoenen

“Voor ik het wist, stonden we heftig te zoenen, in een hoekje van de bar. Ik denk dat het een kwartier duurde voordat we weer bij zinnen kwamen. We waren er wat lacherig over: ‘Oeps, wat doen we nu? Ach, yolo. We leven maar één keer.’ Maar de volgende ochtend, toen ik weer naast Peter in bed lag en ontnuchterde, kwam mijn schuldgevoel omhoog. Shit, wat had ik gedaan? Ik, die zo voor eerlijkheid is! Ik zou kapot van verdriet gaan als Peter met een andere vrouw zou zoenen.”

Lees ook: Tirza: ‘Mijn vriendin zoende voor mijn ogen met mijn crush’

Ze moest eens weten

“Oké, er is geen seks aan te pas gekomen, maar het is volgens mijn definitie wel vreemdgaan: Stan en ik hebben getongd, elkaar betast en ik werd ook opgewonden van die zoenpartij. Maar nog de meeste moeite had ik om Dianthe onder ogen te komen. Ze is zo lief en begripvol en zegt vaak hoe blij ze met mij als vriendin is. Ze moest eens weten wat ik heb geflikt met haar man! Er zijn ook totaal geen excuses voor.”

Blijft knagen

“Het is nu anderhalf jaar geleden en nog steeds voel ik me enorm slecht over die avond. Ik heb er nog wel een keer met Stan over gesproken, maar voor hem was het een eenmalige actie die niets te betekenen had. Hij zou het Dianthe in elk geval nooit opbiechten en hij vond dat ik me niet zo druk moest maken. Maar bij mij blijft het knagen. Afgelopen carnaval dronk ik maar twee biertjes over de hele avond en was ik de eerste die afhaakte. Ik wil mezelf nooit meer zo verliezen in het moment.”

Lees ook: Renata: ‘Ik probeerde de vriend van mijn vriendin te zoenen’

Foto: Getty Images

Gerelateerde artikelen