Bayer Leverkusen-middenvelder Nadiem Amiri zegt dat hij vrijdag na de Bundesliga-wedstrijd tegen Union Berlin racistisch is bejegend door een tegenstander. Het is nog niet bekend of er een onderzoek wordt ingesteld door de bond.

Het is ook niet duidelijk om welke speler het gaat van Union Berlin, dat in Stadion An der Alten Försterei met 1-0 won. Drievoudig Duits international Amiri, die Afghaanse roots heeft, moest na afloop door medespelers worden tegengehouden. Hij had een hooglopende ruzie met enkele spelers van Union.

Leverkusen-ploeggenoot Jonathan Tah bevestigt dat Amiri racistisch werd bejegend. "Hij is beledigd vanwege zijn achtergrond. Dat is gedrag dat we niet willen in het voetbal. Dit is heel triest, veel erger dan onze nederlaag", aldus Tah, die vertelde te hebben gehoord wat tegen Amiri is gezegd.

De 24-jarige Tah hoopt dat de uitingen niet onbestraft blijven. "De bond moet een onderzoek instellen. Dit zou consequenties moeten hebben."

Boosheid bij Nadiem Amiri (links).

Boosheid bij Nadiem Amiri (links).
Boosheid bij Nadiem Amiri (links).

Boosheid bij Nadiem Amiri (links).

Foto: Pro Shots

Leverkusen won nog niet in 2021

Twee weken geleden was de 24-jarige Amiri nog nieuws en binnen- en buitenland door een wereldgoal in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Hij scoorde met een hakje na een weergaloze aanname. Leverkusen verloor toen met 2-1 en wist vrijdag tegen Union Berlin voor de vierde keer op rij niet te winnen in de Bundesliga.

Leverkusen staat derde met vier punten achterstand op koploper Bayern, dat zondag thuis speelt tegen SC Freiburg. Nummer twee RB Leipzig heeft twee punten meer dan de ploeg van trainer Peter Bosz en gaat zaterdag op bezoek bij VfL Wolfsburg.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga