Een leerling van het IJburg College heeft maandag een groepje medeleerlingen bedreigd met een stanleymes. De jongen is geschorst en overgedragen aan de politie. De schooldirectie zegt dat de aanleiding buiten de school ligt en de rust inmiddels is weergekeerd.

Schooldirecteur Jolanda Hogewind heeft een brief geschreven aan de ouders. Volgens de directeur gebeurde de bedreiging bij het gymlokaal na verschillende mails en apps die in het weekend zouden zijn verstuurd.

De situatie was volgens de directeur snel onder controle en niemand raakte gewond. Wel waren de leerlingen die bedreigd werden erg geschrokken. Ze zijn nadien opgevangen en krijgen de benodigde begeleiding. De overige leerlingen en hun ouders van de betrokken klassen zijn maandag direct geïnformeerd.

Hogewind benadrukt dat het incident op het IJburg College een uitzondering betreft. "Wij zijn ons bewust dat ondanks alle preventieve maatregelen die wij als school treffen helaas niet alles voorkomen kan worden", schrijft ze aan de ouders.