Netherlands

Koolmees versoepelt regels langdurig om pensioenkorting te voorkomen

Overgangsregeling Onder druk van vakbonden en werkgevers verkleint minister Koolmees de kans op pensioenverlagingen in de komende jaren.

Het kabinet is bereid de pensioenregels jarenlang te versoepelen, tot aan de invoering van het nieuwe pensioensysteem in 2026. Daarmee wordt een groot deel van de dreigende pensioenverlagingen afgewend.

Vakbonden en werkgevers hadden opgeroepen tot deze versoepeling. Zij willen grote pensioenverlagingen en premieverhogingen voorkomen, vooral omdat de komende jaren de overgang op een nieuw stelsel wordt voorbereid. Dat „ondermijnt het vertrouwen van mensen”, zei FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga.

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken, D66) gaat daar nu in mee. „Die transitieperiode is gebaat bij rust en stabiliteit”, schreef hij maandagavond aan de Tweede Kamer.

Het is de derde keer dat Koolmees een versoepeling van de kortingsregels bekendmaakt. Pensioenfondsen die vorig jaar zouden moeten korten, mochten die verlaging een jaar doorschuiven. In juni zei Koolmees dat hij deze regeling een jaar verlengt. Dat betekent dat fondsen volgend jaar alléén moeten korten als ze er op Oudjaarsdag bijzonder slecht voor staan. Dat is het geval als ze dan 10 procent te weinig geld in kas hebben om hun toekomstige uitkeringen te kunnen betalen.

Hoe de maandag aangekondigde versoepeling, voor de periode vanaf 2022, er precies uit gaat zien, maakt Koolmees later dit jaar bekend.

Zonder deze soepeler regels zouden in 2022 alsnog grootschalige pensioenverlagingen nodig zijn, schrijft Koolmees. Volgens een berekening van toezichthouder De Nederlandsche Bank zouden – als de situatie op de financiële markten niet verandert – ruim tien miljoen pensioenen bij veertig fondsen dan verlaagd moeten worden met gemiddeld ruim 10 procent.

Football news:

We blijven het beste team in de geschiedenis verzamelen. Nu de rechtse verdedigers van de
Ryan Giggs: het kan 15-20 jaar duren voordat de Manchester United titel
Galaxy ontsloeg hoofdcoach Skelotto Guillermo Barros Skelotto vertrekt als hoofdcoach van de Los Angeles galaxy. De club kondigde het ontslag van de specialist aan. Dominic Kinnear is benoemd tot waarnemend hoofdcoach. Gezien de resultaten hebben wij besloten de andere kant op te gaan. Galaxy is een club met een kampioensmentaliteit. Als club hebben we een collectieve verantwoordelijkheid en iedereen zou de schuld voor de huidige situatie van de club moeten delen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten en geloof dat we de juiste weg kunnen vinden voor dit team en onze clubzei Galaxy CEO Dennis te Klose. Sinds 2019 werkt Skelotto voor de Los Angeles-Club
Gattuso ongeveer 1:0 Sociedad: match afhing, beslissen of Napoli de taak om vooruit te gaan naar de Play-offs de Europa League meer dan de helft
De val van de Portugezen, die Cristiano boven zichzelf stelde. Van Chelsea en Mercedes in 16-naar kijken in Kuban en term for drugs
Juve praat met de ontslagen Sarri om hun contract op te zeggen. De coach kreeg 5,5 miljoen euro per jaar
Fonseca Pro 0:0 met CSKA Sofia: de kwaliteit van Roma ' s spel in Serie A is anders, maar dat is normaal. Roulatie is nodig. De hoofdcoach van de Roma Paulo Fonseca vatte de wedstrijd van de groepsfase van de Europa League samen. We vielen zo vaak aan, maar we deden het langzaam, maakten fouten met de laatste pas, hadden niet de juiste intensiteit. Nu hebben we geen keus, we moeten de ploeg draaien. Diavara, Calafiori en nu Santon zijn geëlimineerd, dus de keuze van spelers is beperkt. Ja, de kwaliteit van het spel is anders in Serie A, maar dit is normaal. Ik ben verantwoordelijk voor de rotatie van het team, en het is noodzakelijk. Ik geloof in wat het team op het veld doet, in de eerste plaats in Serie A, zei Fonseca