Netherlands

Kabinet: tegemoetkoming vaste lasten beschikbaar voor alle sectoren

Het kabinet maakt de coronasteunmaatregel voor het dekken van de vaste lasten beschikbaar voor alle sectoren. Dat hebben ministers Wiebes, Hoekstra en Koolmees bekendgemaakt.

Nu vallen sommige indirect getroffen sectoren tussen wal en schip, zoals toeleveranciers en transportbedrijven. Maar die worden wel degelijk geraakt, zegt Wiebes. "Het sijpelt door in de economie."

Om ook hen te ondersteunen, komen straks alle bedrijven die meer dan 30 procent omzetverlies hebben in aanmerking voor de zogenoemde Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Die kan oplopen tot 90.000 euro en is bedoeld om vaste lasten zoals huur en de energierekening te kunnen betalen.

Laatste kwartaal

De openstelling voor alle bedrijven geldt alleen voor het laatste kwartaal van dit jaar. Het kabinet raamt de kosten op 140 miljoen euro. Ter vergelijking: het hele derde steunpakket dat deze maand inging, kost naar verwachting zo'n 11 miljard euro.

Het kabinet komt met nog meer aanvullingen op het steunpakket. Eerder lekte bijvoorbeeld al uit dat er eenmalig een extra uitkering komt voor horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn. Zij krijgen een bedrag van 2,75 procent van het verlies aan omzet. Gemiddeld komt de extra uitkering dan uit op 2500 euro.

Football news:

Tuchel in de wedstrijd tegen Manchester United: de overwinning is verplicht. Voor haar naar Engeland komen is een grote uitdaging
Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs
Ex-Manchester City en Arsenal defender Gael Clichy verhuisden naar Servette
Zoon van Maradona: nummer 10 moet uit de circulatie worden genomen in Barca en andere teams van zijn vader
Ronaldo was mijn held. Voor kinderen uit Portugal was hij altijd een voorbeeld
Koeman zal niet gestraft worden voor het spreken over VAR na de wedstrijd met Real Madrid. Hij zei dat het systeem werkt tegen Barca