Netherlands

Kabinet kan leven met linkse wensen voor coronasteun

Er komt nog dit jaar extra geld voor loopbaanadviezen voor mensen die door de coronacrisis hun baan verliezen. Bedrijven die gebruikmaken van de nieuwe loonkostenregeling worden verplicht ontslagen werknemers te helpen bij hun zoektocht naar nieuw werk. Ook komt meer aandacht voor de zwakke positie van jongeren op de arbeidsmarkt.

Met deze handreikingen verwacht het kabinet zich verzekerd te hebben van de steun van in ieder geval GroenLinks en de PvdA voor de derde ronde coronasteun voor bedrijven. Beide oppositiepartijen mochten de afgelopen dagen al hun wensen kenbaar maken in onderonsjes met betrokken ministers, die daarmee vlot zaken konden doen tijdens het Kamerdebat over het derde steunpakket.

De eerste twee steunpakketten konden rekenen op kamerbrede steun, ook in de senaat waar de regeringscoalitie lang geen meerderheid heeft. Het kabinet streeft er ook nu naar alle fracties achter de voorstellen te krijgen. „Ik probeer een zo groot mogelijke tent op te zetten”, aldus minister Wopke Hoekstra (Financiën). De Tweede Kamer stemt volgende week over het nieuwe pakket, dat het zonder ingrijpende wijzigingen lijkt te gaan halen.

Het kabinet had dit jaar budget beschikbaar gesteld voor 22.000 gratis loopbaanadviezen. De vraag bleek veel groter dan het aanbod, waardoor het geld binnen een maand op was. Op aandringen van GroenLinks komt er nog dit jaar een nieuwe ronde. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) denkt dat per 1 december te kunnen regelen.

PvdA-leider Lodewijk Asscher wilde graag een ‘werkgarantie’ voor mensen wier baan op de tocht staat. Werkgevers die steun ontvangen zouden daarvoor verantwoordelijk moeten worden. Zo ver wil het kabinet niet gaan, maar in de voorwaarden voor de nieuwe loonkostenregeling komt wel te staan dat bedrijven moeten meewerken aan begeleiding naar nieuw werk. Koolmees denkt nog na over een sanctie voor werkgevers die zich daar niet aan houden.

Football news:

Alberto Zaccheroni: Ibrahimovic had een grotere invloed op het Italiaanse voetbal dan Cristiano Ronaldo (4). Voormalig Juventus en AC Milan coach Alberto Zaccheroni deelden zijn mening over het belang van Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic voor het Italiaanse voetbal. Ik heb in mijn carrière grote kampioenen gecoacht, maar het enige wat ik betreur is dat ik Ibrahimovic nooit heb gecoacht. Het is eeuwig. Ik begrijp niet waarom hij nooit de Gouden Bal heeft gewonnen. Hij had meer invloed op het Italiaanse voetbal dan Cristiano Ronaldo. Het is geen toeval dat veel jonge spelers exponentieel zijn gegroeid sinds zijn aankomst. Hij scoort niet alleen doelen. Hij geeft vertrouwen aan al zijn partners en draagt het team op zijn schouders in moeilijke momenten, zei Zaccheroni
Borussia kan niet te veel op Holland vertrouwen. Hij speelde alle wedstrijden voor het nationale team
Simone Inzaghi: Borussia is een van de acht beste teams in Europa. Lazio moet agressief spelen. Simone Inzaghi sprak voor de Champions League wedstrijd met Borussia Dortmund. Wij zouden graag zien dat onze fans bij ons zijn als het team terugkeert naar de Champions League. Lazio moet agressief tegen Borussia spelen. Ze behoren tot de acht beste teams in Europa. Het zal een zeer moeilijke wedstrijd worden. We hebben een geweldig optreden nodig. Ik wil dat de spelers reageren op het verlies van Sampdoria in Serie Azei de coach
Ramos miste Real Madrid ' s trainingssessie en zal waarschijnlijk niet Shakhtar
Cesar Azpilicueta: Sevilla versloeg Manchester United in de Europa League, maar Chelsea thuis zou klaar moeten zijn voor de strijd.Chelsea Defender Cesar aspilicueta beoordeelde de kracht van Sevilla voor de Champions League wedstrijd. Wij kunnen en kunnen voor alles vechten. We hebben veranderingen in het team, maar sinds 2012 heb ik er nog steeds vertrouwen in dat we voor alles kunnen vechten. De start van dit jaar in de Premier League was niet wat we wilden, maar de Champions League opent nieuwe kansen. Sevilla versloeg Wolverhampton en Manchester United in de Europa League vorig seizoen. Ze willen het spel beheersen. Na het verliezen van de bal, proberen ze het zo snel mogelijk terug te krijgen. Ik ken de coach van Sevilla van het nationale team. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar we zijn Chelsea, we spelen thuis en we moeten klaar zijn voor de strijdzei de Spanjaard
Sergey Rebrov: toen we Barcelona met 4-0 versloegen, vertelde Figo me dat we ze vernietigd hadden
Julen lopetegui: het opleggen van onze stijl aan Chelsea is het idee van Sevilla