Netherlands

Jos B. wil geen antwoorden meer geven over Nicky Verstappen

Rechtszaak

13 minuten geleden Aangepast: 2 minuten geleden

Josef B. Beeld © Petra Urban

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Jos B. wil geen antwoord meer geven op vragen van de rechtbank in Maastricht in de zaak over het gedode jongetje Nicky Verstappen. De 57-jarige B. wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en het doden van de 11-jarige Nicky op de Brunssummerheide in 1998.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak begon gisteren. B. doorbrak toen na lange tijd het stilzwijgen over de zaak met een vooraf opgenomen verklaring waarin hij zei dat hij het lichaam van Nicky had gevonden op de heide. Hij had de jongen aangeraakt - vertelde hij - om de ademhaling te controleren, maar Nicky was al dood.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jos B. verklaart: 'Nicky Verstappen was al overleden toen ik hem vond'

Verwantschaponderzoek

B. durfde naar eigen zeggen de politie niet te alarmeren, omdat hij met zijn zedenverleden bang was dat de politie hem niet zou geloven. "Ik wist gewoon niet meer wat ik moest doen." Na deze verklaring deed hij er weer het zwijgen toe, vandaag gaf hij aan dat opnieuw te doen.

De rechtbank bespreekt deze dag onder meer het grote DNA-verwantschaponderzoek. B. had daar niet aan meegewerkt. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procents-DNA-match. Sporen van hem zijn onder meer op de pyjamabroek en onderbroek van Nicky gevonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries: 'Verklaring Jos B. totaal ongeloofwaardig'

Vragen rechter

"Waarom werkte u hier niet aan mee? Waarom gaf u geen gehoor aan de oproep?", vroeg de rechter aan B. "Ik ga ook vandaag geen antwoord geven op vragen. Ik onthoud me van elk commentaar", zei de Limburger.

Nicky Verstappen verdween in 1998 van een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn lichaam iets verderop op de heide gevonden.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi