Netherlands

Jongeren willen hangplek in Ureterp

Nu de skatebaan ontmanteld is, wordt voor jongeren in Ureterp gezocht naar een geschikte locatie voor een overkapte ontmoetingsplek.

De versleten halfpipe aan het Fûgelliet werd onlangs op verzoek van Plaatselijk Belang weggehaald. De baan werd niet veel meer door skaters gebruikt, maar was een verzamelplek voor jongeren geworden. Uit de buurt kwamen klachten over geluidsoverlast en troep.

Het dorp vroeg de gemeente Opsterland om na te denken over een alternatief. Die schakelde jongerenwerk CodeHans in. Uit gesprekken met jongeren bleek dat er geen behoefte was aan een nieuwe skatebaan, maar wel aan een andere ontmoetingsplek.

Zorgen over overlast

CodeHans oriënteert zich nu samen met Plaatselijk Belang op een geschikte locatie voor zo’n jongeren ontmoetingsplek (jop). Gedacht wordt onder meer aan het parkeerterrein bij MFC De Wier, waarin ook jeugdsoos De Klink gevestigd is. Buurtbewoners zijn bezorgd. Een aantal meldde zich bij de gemeente met zorgen over overlast.

Binnenkort wordt het idee besproken tijdens twee digitale buurtbijeenkomsten waarbij ook de gemeente, Code Hans en de politie aanwezig zullen zijn. Op basis van deze gesprekken komt er een vervolg.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten