Netherlands

Jerry Jeff Walker, schrijver van 'Mr. Bojangles', overleden

Jerry Jeff Walker, de schrijver van het lied Mr. Bojangles, is gisteren op 78-jarige leeftijd overleden. Hij leed al enkele jaren aan keelkanker.

De Amerikaan schreef Mr. Bojangles in de jaren 60. Zijn eigen versie bereikte weliswaar de hitlijsten, maar het nummer kreeg pas echt bekendheid toen The Nitty Gritty Dirt Band een versie opnam. In verschillende landen bereikte die versie in 1971 de top 10.

De versies van Sammy Davis Jr. van een jaar later en die van Robbie Williams uit 2001 staan in de Top 2000 van NPO Radio 2.

Walker, geboren in 1942, leerde muziek spelen als tiener. Hij kwam al snel terecht in de folkscene van New York en verhuisde in de jaren 70 naar Austin in Texas.

In zijn carrière bracht hij meer dan dertig albums uit, zowel solo als met de The Lost Gonzo Band. De elpee Viva Terlingua geldt als een klassieker in de wereld van de countryrock. Andere nummers waar Walker bekend mee werd zijn Desperados Waiting for a Train, Trashy Women en The Pickup Truck Song.

Walker laat een vrouw, een zoon en een dochter achter.

Football news:

Flick over 3:1 met Stuttgart: we begrijpen dat Voor zo ' n spel we geen prijzen voor schoonheid zullen krijgen, maar Bayern bereikt resultaten
Cloud heeft 112 droge games van de 200 voor Attico in La Liga. Dit is een record. Jan Oblak speelde zijn 200ste La Liga-wedstrijd in Madrid. In deze tijd, heeft hij 112 games zonder het opgeven van doelen - een record figuur. Onder de goal-keepers die voor Letico hebben gespeeld, heeft alleen Abel Resino de 200-Spels in La Liga bereikt. Hij heeft 243 optredens voor de club, waarvan 94 droog
Mahrez op Burnley ' s hattrick: de derde goal is de beste-ik scoor niet vaak met mijn hoofd. Maar de overwinning van de stad is belangrijker
Mourinho tegen Chelsea is altijd machtig. Hoe zal het deze keer zijn? Lampard is de volgende. Ben je zeker van je keuze?
Real Madrid is de leider van de studenten in de top 5 competities. Spanje domineert over het algemeen, en de leverancier uit Duitsland is alleen Stuttgart
Thomas Muller: wat zeggen ze, je moet jezelf bewijzen op een winderige avond in Stoke? Stuttgart is geen Stoke, maar hun team is goed. Wat zeggen de Britten? Moet je jezelf bewijzen op een winderige avond in Stoke?
Atletico won de zesde opeenvolgende wedstrijd in La Liga, een winless streak - 25 wedstrijden