Netherlands

Jan (73) werd doodgeslagen voor zijn eigen woning in Arnhem: 'Ik heb huilend voor het raam gestaan'

Twee dagen na de fatale mishandeling in Arnhem is er nog veel onduidelijk. Woensdagavond werd de 73-jarige Jan voor de deur van zijn eigen woning in de Spijkerbuurt in elkaar geslagen door meerdere jongeren. Na het incident hebben de buurtbewoners er alles aan gedaan om hem te redden, maar tevergeefs.

“Ik probeer dingen te verwerken, een plek te geven”, vertelt een aangedane Mink Gooijer vrijdag aan Hart van Nederland. Gooijer was een van de buurtbewoners die als eerste ter plaatse was na de mishandeling. “Een van de jongens rende langs mijn tuin. Ik probeerde hem te pakken aan zijn mouw, maar stond op pantoffels dus dat lukte niet zoals ik wilde.”

Lees ook: Nog twee minderjarige jongens opgepakt voor fatale mishandeling Arnhem

Als Gooijer naar links kijkt en het slachtoffer ziet liggen, twijfelt hij geen moment. “Het was voor mij het belangrijkst om meneer in veiligheid te brengen, je weet niet hoe erg hij eraan toe is.” Achteraf bleek dat een juiste beslissing. Het slachtoffer, de 73-jarige Jan, blijkt in kritieke toestand te verkeren.

Geschreeuw

“Ik heb alles gehoord en van dichtbij meegemaakt”, vertelt een andere buurtbewoner die vlakbij woont. “Ik heb huilend voor het raam gestaan en slecht geslapen. Ik hoorde geschreeuw en heb hem hier op straat zien liggen, levenloos, helemaal stil.”

Het was dat geschreeuw dat Gooijer deed besluiten zijn woning uit te komen. “We wonen langs een drukke weg, maar je hoort echt wel als iemand hulp nodig heeft. Op de een of andere manier voel je dat wel aan.”

Bloemen

Sinds donderdag leggen bewoners uit heel Arnhem bloemen neer op de plek van het incident. “Het is fijn dat het zo gedragen wordt door de mensen hier. Dit kunnen we niet tolereren”, verklaart een buurman. “Het is fijn om te zien dat er veel bloemen liggen. Gisterenavond brandde er ook al een kaarsje ‘s nachts, dat was mooi om te zien, dat verdient hij”, vertelt een buurvrouw.

Lees ook: Politie zet 25 rechercheurs op fatale mishandeling 73-jarige man Arnhem

Twee dagen na de mishandeling is het nog gissen naar het motief. “We weten nog niet waarom”, vertelt een van Jan’s buren. “Maar het lijkt zinloos en totaal onverwacht. Het komt dan ineens heel dichtbij, ook omdat het letterlijk dichtbij is. Het had ook mij kunnen overkomen, omdat het zinloos lijkt, maar dat weet je natuurlijk nog niet.”

Football news:

Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over
West Brom keeper op brunu ' s penalty: je moet niet springen voor de kick
Brugge coach op de wedstrijd met Borussia: als je alleen verdedigt, heb je een betere kans om te verliezen