Netherlands

Irakese vluchteling in Finland zette dood in scène om dochter te laten blijven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een Irakese vluchteling die in 2017 Finland werd uitgezet, heeft volgens de politie zijn dood in scène gezet. Volgens zijn dochter werd hij in december 2017 doodgeschoten in Bagdad, maar volgens de Finse autoriteiten waren de papieren van zijn dood vervalst en is de man springlevend.

Zijn dochter en toenmalige partner worden nu verdacht van fraude en kunnen vier jaar de cel in gaan. Een woordvoerder van de politie zegt tegen de nationale omroep dat het verhoor van de dochter 'het vermoeden heeft bevestigd dat de man in leven is'.

Europees Hof

Het was de dochter van de vrouw die in 2017 de publiciteit zocht met het verhaal van de dood van haar vader. Ze stapte zelfs naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat haar gelijk gaf. De Finse staat had zich moeten realiseren dat de man gevaar zou lopen als hij zou worden uitgezet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duizenden Irakezen verlaten Finland vrijwillig

Zijn dochter ontving een bedrag van 20.000 euro aan smartengeld en Finland stopte tijdelijk met het uitzetten van vluchtelingen.

'Niet-corrupte politieagent'

De man kwam in 2015 vanuit Irak naar Finland. Hij zei dat hij uit Irak was gevlucht, omdat hij bedreigd werd. Zijn verhaal was dat hij in Irak als politieagent had gewerkt en altijd had geweigerd steekpenningen aan te nemen. Daardoor was hij zijn leven niet meer zeker, zei hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

IND moet opnieuw beoordelen of Mustafa homo is: 'Dit doet pijn'

Zijn asielaanvraag werd geweigerd, omdat hij in Finland nooit was vervolgd. Hij zou overigens wel echt naar Irak zijn vertrokken, maar zou zijn dood daar in scène hebben gezet, om zijn dochter en haar kinderen in Finland te kunnen laten blijven.

Football news:

Loko ' s wedstrijd in de Champions League wordt beoordeeld door een Sloveense die in de lente werd vastgehouden op een partij met drugs, wapens en prostituees
Inter is klaar om Eriksen te verkopen voor ongeveer 13,5 miljoen euro. De middenvelder werd aangeboden aan Arsenal
Door Training met Messi voelde ik me inferieur. Ronaldo is de beste, maar Leo is iets anders.Voormalig Fiorentina, Barcelona en AC Milan middenvelder Kevin-Prince Boateng vergeleken blue-garnet forward Lionel Messi met Juventus striker Cristiano Ronaldo. De Training met Messi liet me sprakeloos. Ik heb altijd gezegd dat Cristiano Ronaldo de beste ter wereld is, maar Messi is iets anders. Dit is niet normaal. Toen ik met hem trainde, voelde ik me voor het eerst in mijn carrière inferieur. Hij deed ongelooflijke dingen. Ik voelde me klaar om te zeggen, 'Ik ben klaar, ik ga met pensioen van football', ' zei Boateng. We bestuderen hoe spelers in de kleedkamer zitten. Messi in het midden, Lukaku wilde Drogba ' s plaats, en Roy Keane schreeuwde tegen de jonge Pique
Pirlo about 2:1 met Ferencvaros: ik had meer verwacht, maar het was een moeilijke wedstrijd tegen een gesloten tegenstander
Napoli heeft sinds juli geen salarissen meer betaald. De club is van plan om haar schulden in December af te betalen (RAI)
Schalke beëindigde het contract met Ibisevic en schorste Bentaleb en Harit
Bielsa, flick, Klopp, Lopetegui en Zidane zijn de kandidaten voor de beste coach van het Jaar prijs