Netherlands

Huis van Afgevaardigden wil cannabis decriminaliseren

Marihuana Een Democratisch wetsvoorstel pleit voor kwijtschelding voor alle veroordelingen die met cannabis te maken hebben en stelt een belasting op cannabisproducten voor.

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een meerderheid van 228 leden vrijdag gestemd voor het decriminaliseren van cannabis. Marihuana kan daarmee op termijn van de federale lijst van verboden middelen worden gehaald, en commercieel worden verkocht. Daarvoor moet het wetsvoorstel nog wel door de Senaat. De verwachting is niet dat dat het daar stand zal houden.

In dertig Amerikaanse staten is medicinaal cannabisgebruik al toegestaan. Vijftien staten en het district Columbia, rondom de hoofdstad Washington, hebben recreatief gebruik zelfs al gelegaliseerd. Vijf staten, Arizona, Montana, New Jersey en South Dakota, kozen op verkiezingsdag 3 november voor legalisering. Volgens Democraat Earl Blummenaur uit Oregon, een van de initiatiefnemers van de wet Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement, gebruiken nu al vijftig miljoen Amerikanen op regelmatig legaal cannabis.

Desastreuze war on drugs

Op federaal niveau is het gebruik en bezit en de verkoop van de softdrugs echter nog verboden en dat botst met staatswetten. Het is Blummenaur dan ook vooral daar om te doen. „Deze wet legaliseert cannabis nog niet op landelijk niveau”, zegt hij tegen Reuters. „Maar hij zorgt er wel voor dat de overheid zich niet langer kan bemoeien met beslissingen die staten voor zich nemen.” Het wetsvoorstel scheldt onder meer alle reeds uitgesproken veroordelingen voor marihuana-gerelateerde vergrijpen kwijt en stelt een belasting van 5 procent op cannabisproducten voor. Het geld dat daarmee wordt verdiend kan, stelt Blummenauer voor, worden geïnvesteerd in gemeenschappen die het zwaarst zuchten onder handhaving van „de desastreuze war on drugs”.

De kans dat Blummenauers plan in wetgeving zal worden gegoten, is niet groot. De stemming in het Huis van Afgevaardigden liep nagenoeg helemaal langs partijlijnen. Republikeins leider Kevin McCarthy uit Californië laakte het feit dat er überhaupt gestemd werd. „Met alle uitdagingen die ons land heeft, zou het Covid-19-steunpakket nu op de agenda moeten staan. De Democraten vinden wiet belangrijker dan arbeiders.” De Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell (Kentucky) heeft al eerder aangegeven niet van plan te zijn de wet aan te nemen of zelfs ter stemming te brengen.

Football news:

Arsenal heeft hun contract met Sokratis opgezegd. Sokratis Papastathopoulos heeft Arsenal verlaten. De partijen beëindigden het contract met wederzijdse instemming, de speler werd een vrije agent. In de zomer van 2018 verhuisde de Griek vanuit Borussia Dortmund naar het Londense team voor ongeveer 19 miljoen euro. Papastathopoulos heeft in totaal 69 wedstrijden voor Arsenal gespeeld. Zijn statistieken zijn hier
Miranchuk maakt zijn debuut voor Atalanta in de Serie A tegen Udinese. = = Clubcarrière = = Miranchuk speelde in de eerste ronde van de Serie A tegen Udinese in de uitgestelde wedstrijd van de tiende ronde van de Serie A tegen Atalanta
Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website