Netherlands

‘Het is fijn om allebei een dagdeel voor jezelf te hebben’

Ze hebben allemaal een bijzondere relatie. Met een afstand tussen hen – letterlijk of figuurlijk, of in elk geval: nét even anders. Nú in Zin: stellen die met afstand en vol overtuiging voor deze ene, unieke liefde kiezen. Voordat Jan Willem (1956) en Andreas (1959) een relatie kregen, onderhielden zij een vriendschap vanuit verschillende landen en zelfs continenten. Nu ze – inmiddels 30 jaar samen – hun tijd grotendeels doorbrengen op hun verbouwde boerderij in Schardam, leven ze nog steeds in verschillende tijdszones. Een voorproefje:

Eigen ritme

Zelfs als ze op vakantie zijn, hanteren Jan Willem (JW) en Andreas een eigen dag-nachtritme: Andreas heeft al twee musea bezocht als hij terug in het hotel JW aantreft die net met zijn eerste koffie probeert wakker te worden. En als er wordt uitgegaan, verlangt Andreas naar zijn bed op het moment dat JW er net lekker in begint te komen. Maar soms ook komen ze elkaar een paar uur tegemoet om samen naar een feestje te kunnen gaan en samen te vertrekken.
Vroeger hebben ze beiden juist een periode in het ritme van de ander moeten leven. Andreas werkte tot na middernacht in een restaurant. “Maar toen ik op mijn 35ste een eigen zaak begon, werd het een koffiehuis met een dagritme. Ik kan ongeveer negen uur op een dag productief zijn – zo van 7.30 tot 16.30 uur – en ik ben direct na het opstaan op mijn best. Dan verzet ik een boel werk hier in en om het huis.”
JW bracht zo’n achtentwintig jaar van zijn leven door in het keurslijf van de kantoortijden, als adviseur Public Affairs. Maar na verloop van tijd begreep zijn secretaresse dat ze beter niets vóór elf uur kon inplannen, wilde ze zijn humeur niet helemaal bederven.

Jan Willem en AndreasOngestoord lezen

Inmiddels zijn JW en Andreas vooral samen thuis, runnen een Airbnb en hebben net een schuur verbouwd tot appartement. Ze zijn volkomen aan de verschillen in hun ritmes gewend, al zijn er soms wat praktische problemen. Wát als Andreas uitsluitend voor twaalf uur met een auto vol troep bij de milieustraat terechtkan terwijl alleen JW kan autorijden? Andreas kan dan wat irritatie voelen dat hij JW zo lang van tevoren moet programmeren op die ene keer vroeg opstaan. Omgekeerd ergert JW zich soms aan Andreas als die al aan hem loopt te sjorren als hij net wakker is: “Ik wil graag eerst mijn eigen dag voor me zien voordat ik die van hem over me uitgestort krijg.” Toch zien beiden ook veel voordelen: Klanten voor hun Airbnb kunnen bij nacht en ontij arriveren of op weg geholpen worden, al naar gelang de onmogelijke aankomst- en vertrektijden op Schiphol. “Wij rusten tussen vier en zeven uur ‘s morgens, zou je kunnen zeggen.”

Lees het complete interview in Zin 13 en ontdek hoe deze bijzondere relatie is ontstaan. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online.

Tekst & beeld: Lieske Meima

Football news:

Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post