Bijna 1,4 miljoen kijkers hebben zaterdagavond hun televisie afgestemd op de eerste aflevering van het tweede seizoen van Het echte leven in de dierentuin. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur trok meer kijkers (2,1 miljoen), blijkt zondag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

In de nieuwe serie van Het echte leven in de dierentuin zijn hoofdrollen weggelegd voor reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya en hun pasgeboren jong. Hun verhaal is te zien, van paring tot dracht en van geboorte tot kraamholtijd. Het echte leven in de dierentuin speelt zich af in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, wat het thuis is van de reuzenpanda's.

Ook 'oude bekenden' komen voorbij in het nieuwe seizoen. De Aldabra-reuzenschildpadden bijvoorbeeld: zij krijgen een gloednieuw verblijf. En beer Mincho begint aan een nieuw leven: na een gezondheidstest krijgt hij "een duwtje in de rug", waardoor hij leert zich als een echte beer te gedragen.

Het satirische programma Even tot hier

Talkshow Op1 trok 1.064.000 kijkers en ruim 900.000 mensen zaten voor de buis voor een thema-uitzending van Een Vandaag over jongeren in coronatijd.