Netherlands

Hamilton op rand van schorsing na straf in Russische GP

Formule 1

10 minuten geleden Aangepast: 3 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Lewis Hamilton zal de komende races op zijn tellen moeten passen in de Formule 1. De Brit is na zijn dubbele tijdstraf in de Russische Grand Prix nog maar twee strafpunten verwijderd van een wedstrijd schorsing.

Hamilton kreeg in Sotsji een dubbele straf van vijf seconden en een strafpunt voor een overtreding die hij voor de race al begaan had. De Brit deed op weg naar de grid tot twee keer toe een proefstart op een plek waar dit niet was toegestaan. De tijdstraf kostte hem in de race al dermate veel tijd dat een derde plek het hoogst haalbare bleek.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook

Bottas domineert na tijdstraf Hamilton, Verstappen tweede

Mogelijk krijgt de dubbele straf nog meer gevolgen voor Hamilton, aangezien de Brit nu namelijk al tien strafpunten heeft verzameld op zijn superlicentie. Wanneer een coureur binnen periode van twaalf maanden twaalf strafpunten scoort, volgt er automatisch een race schorsing. Sinds de invoering van het strafpuntensysteem in 2014 heeft nog geen enkele Formule 1-coureur het maximale aantal van twaalf punten bereikt.

Hamilton moet op zijn tellen passen

Hamilton zal nog zeker tot en met de Grand Prix van Turkije eind november op zijn tellen moeten passen, aangezien zijn eerste strafpunten pas op 17 november vervallen. De Brit werd dit jaar onder andere al bestraft voor een aanrijding met Alexander Albon en het binnenrijden van een gesloten pitstraat in Monza, wat hem eerder deze maand ook al de zege kostte tijdens de Italiaanse Grand Prix.

Overigens hoeft een eventuele race schorsing nog niet meteen een ramp te betekenen voor Hamilton, aangezien hij net als zijn strafpunten ook flink wat WK-punten weet te scoren: de Brit heeft momenteel een riante voorsprong van 44 punten in de jacht op zijn zevende wereldtitel.

Strafpunten Hamilton
Grand Prix Punten Reden
Brazilië 2019 Aanrijding met Albon 2
Oostenrijk 2020 Negeren gele vlaggen in Q3 2
Oostenrijk 2020 Aanrijding met Albon 2
Italië 2020 Binnenrijden gesloten pitstraat 2
Rusland 2020 Illegale oefenstart 1
Rusland 2020 Illegale oefenstart 1

Football news:

Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca
CSKA is gastheer van Dinamo Zagreb. Hoe zal de wedstrijd eindigen? CSKA is de enige Russische club die punten kan scoren in de tweede ronde van Europese competities. Weet je wie er wint?
Jose Mourinho: Ik wil graag bale ' s reputatie hebben. Hij heeft 4 Champions League, Ik heb slechts 2
Bruno heeft vanaf December 2018 meer assists in Manchester United salsera. Fernandes maakte zijn debuut in februari 2020
Messi is de Harry Potter van voetbal. Als hij klaar is, zal ik de Italiaanse ex-aanvaller Christian Vieri uit zijn bewondering voor de prestaties van Barcelona forward Lionel Messi na de League wedstrijd