Netherlands

Hacker veroordeeld tot drie jaar cel na Nintendo-hack en bezit kinderporno

Hacker

28 minuten geleden Aangepast: 23 seconden geleden

Beeld © Getty

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een 21-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, nadat hij bij een hack gegevens van Nintendo stal. Ook bleek hij beelden van kinderverkrachting in bezit te hebben.

Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie in een persbericht. De hacker bekende bij de rechtszaak zijn schuld.

De man brak in 2017 al eens in bij Nintendo, waarna de FBI hem waarschuwde. Hij beloofde toen niet nogmaals in te breken, maar deed dit in 2018 en 2019 alsnog.

Gestolen bedrijfsgeheimen

Bij de Nintendo-hacks werden bedrijfsgeheimen gestolen, waaronder software om games mee te ontwikkelen, prototypes en vertrouwelijke informatie over uitgebrachte spellen.

De FBI viel in 2019 binnen bij de veroordeelde man, waarbij zijn computer in beslag werd genomen. Daarop werden duizenden bestanden afkomstig van Nintendo aangetroffen. Beelden van kindermisbruik stonden in een map genaamd 'Bad stuff'.

Op straat

In het afgelopen jaar kwam geheime Nintendo-informatie meermaals op straat te liggen. Het gaf gamers inzage in normaal geheime besluiten binnen het bedrijf.   

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Notoire hackers gearresteerd wegens inbreken op Nintendo-spelcomputers

Football news:

De Valencia speler testte positief op antigenen. Gisteren was een match met Attico
Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)
Roman Abramovich: de status van Lampard in Chelsea blijft onwrikbaar. Hij is een iconisch figuur voor de club
Chelsea Lampard ontsloeg
Sergi Roberto kan herstellen voor de wedstrijd met Athletic op 31 januari. Hij miste meer dan 2 maanden
Giggs op Bruno en Cantona: er zijn overeenkomsten, maar Eric heeft 4 Premier League titels en een beker. Dit is een indicator