De GGD gaat dinsdag 26 januari van start met het vaccineren van mobiele, thuiswonende 90-plussers. Dit is eerder dan eigenlijk gepland, maar het is mogelijk door de wijziging van de vaccinatiestrategie door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, zo meldt de koepelorganisatie GGD-GHOR zondagavond.

Woensdag begint de GGD met het geven van de tweede inenting aan zorgpersoneel. Dit komt drie weken nadat dit personeel hun eerste prik ontving.

Een huisarts heeft van de betreffende 90-plussers aangemerkt dat ze goed genoeg mobiel zijn om op eigen houtje naar een priklocatie te kunnen komen. Zij zullen vanaf dinsdag uitnodigingen ontvangen van hun eigen huisarts. Zij kunnen dan vanaf die dag ook meteen een afspraak maken.

Aan het einde van de week krijgen thuiswonende ouderen in de leeftijdscategorie 85 tot 90 jaar aan de beurt. Het gaat hierbij om ongeveer 220.000 ouderen die gefaseerd worden uitgenodigd. Dit hangt samen met de levering van de vaccins.

De GGD verwacht in de loop van februari wekelijks 200.000 inentingen te kunnen verrichten. Dat aantal moet in de maanden daarna nog verder oplopen.