Netherlands

Getest: sporthorloge Polar Vantage V2

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Polar Vantage V2 is een sporthorloge voor de serieuze sporter. Is hij z'n prijs van 499 euro waard? Rutger Middendorp probeerde hem voor Bright.

Eerder testten we de budget-sportwatch van Polar, de Unite. Te koop voor 150 euro en een prima apparaat om je slaap en je inspanningen mee te meten. Waarom zou je 350 euro meer uitgeven aan de grotere Polar Vantage V2? Dat zochten we voor je uit. 

Als het om software gaat lijken de apparaten heel erg op elkaar. De bediening komt ook voor een groot gedeelte overeen. De FitSpark-trainingsbegeleiding is aanwezig. Het meten van je herstel ’s nachts hebben beide apparaten. Je hartslag wordt de hele dag en nacht gemeten. Het eerste grote verschil zit hem in de aanwezigheid van GPS. De Unite heeft dat niet aan boord, daarvoor moet je 50 euro bij betalen en de Ignite kopen. Voordeel van GPS op je horloge is dat je geen telefoon mee hoeft te nemen bij je sportieve activiteiten. 

De Vantage V2 kan je zelfs op je pols navigatie-instructies geven voor je looproute. Als je in onbekend gebied loopt, kan dat heel prettig zijn. Je aandacht is dan gericht op je prestatie, niet op de straatnamen. 

De Vantage V2 neemt echter vooral een voorsprong als je écht serieus gaat sporten. Hij kan je vertellen wanneer je moet eten en hoeveel tijdens een heftige workout of trekkingtocht. In de app kun je zien hoe belastend je training was en of je dus beter kunt rusten of een ander soort training doen de volgende dag. Allemaal op basis van je sportieve doelen. 

Wil je heel graag zoveel mogelijk vet verbranden, dan kun je met Zonelock instellen dat je niet onder of boven de ideale hartslag traint. Een waarschuwing op je pols geeft aan of je te hard of te langzaam gaat. 

We hebben twee weken met het horloge getraind en de conclusie is tweeledig. Als je geen hardcore sporter bent, dan is dit horloge overkill. Een Unite, Ignite of een Apple Watch geven je ook de basis info om beter te trainen. Die Apple Watch is voor deze prijs sowieso een geduchte concurrent, want alhoewel hij minder informatie geeft, is hij wel zinvoller en functioneler als je niet aan het sporten bent. De Vantage V2 kan je vertellen dat je een melding hebt op je telefoon, maar daar houdt het op. Dit is een sporthorloge, geen smartwatch. 

Ben je wel een hardcore sporter, dan is de Vantage V2 potentieel een bron van alle informatie die je nodig hebt. Daarvoor moet je wel investeren in het apparaat. En daarmee bedoel ik niet de aanschafprijs, maar het doorgronden van de software. Of Zonelock handig voor je is zul je uit moeten vinden. Misschien gebruik je liever vermogenszones. Laat je FitSpark je trainingsregime bepalen en volg je de ideeën van je horloge? Of gebruik je het apparaat alleen om te meten wat je al van plan was te doen? Een serieuze sporter zal serieus tijd moeten investeren om te ontdekken op welke manier dit horloge het meeste waarde biedt. 

Wil je de tijd wel investeren om het apparaat te leren kennen? Wil je met je horloge een orthostatische test kunnen doen? Wil je je pasfrequentie kunnen meten met je horloge? Wil je meten of je op je maximum aan het trainen bent? Dan is de Vantage V2 wel een aanrader. 

Rutger Middendorp test gadgets voor Bright

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach