Netherlands

Geen strafblad meer na coronaboete, ook voor oude gevallen

Een boete wegens overtreding van de coronaregels leidt straks niet meer tot een zogenaamd strafblad. Daar stuurt het kabinet op aan, bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS. Het besluit gaat met terugwerkende kracht gelden: voor mensen die al een boete hebben gekregen, wordt de justitiële aantekening geschrapt.

De Tweede Kamer had hier al eerder op aangedrongen. Ze vonden een justitiële aantekening, in de volksmond een strafblad, buiten proportie. Ook de boete - 390 euro voor meerderjarigen - vond een groot deel van de Kamer te hoog. Een meerderheid wilde die boete onder de 100 euro brengen, omdat dit niet leidt tot een strafblad. Justitieminister Ferd Grapperhaus had eerder deze maand toegezegd dat hij er alles aan zou doen om tegemoet te komen aan de wens van de Kamer.

De discussie over de boete en het strafblad laaide op nadat Grapperhaus zelf in de fout was gegaan met de afstandsregels tijdens zijn bruiloft. Op foto’s is te zien dat zijn gasten niet de 1,5 meter afstand hielden. De Tweede Kamer was boos maar de meerderheid behield het vertrouwen in hem.

Onlangs kreeg de minister alsnog een boete van het Openbaar Ministerie en een strafblad. Maar door het nieuwe besluit gebeurt dat laatste niet. Het is niet duidelijk of de hoogte van de coronaboete gaat veranderen.

Een strafblad kan problemen geven voor mensen in bepaalde beroepen, als ze op reis willen of bij het afsluiten van een verzekering.

Football news:

Allison over de verwonding van Van Dijk: het was een optionele actie van Pickford, 100%
Voor publieke masturbatie werd de middenvelder anjera El-Melali veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf op proeftijd
We blijven het beste team in de geschiedenis verzamelen. Nu de rechtse verdedigers van de
Ryan Giggs: het kan 15-20 jaar duren voordat de Manchester United titel
Galaxy ontsloeg hoofdcoach Skelotto Guillermo Barros Skelotto vertrekt als hoofdcoach van de Los Angeles galaxy. De club kondigde het ontslag van de specialist aan. Dominic Kinnear is benoemd tot waarnemend hoofdcoach. Gezien de resultaten hebben wij besloten de andere kant op te gaan. Galaxy is een club met een kampioensmentaliteit. Als club hebben we een collectieve verantwoordelijkheid en iedereen zou de schuld voor de huidige situatie van de club moeten delen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten en geloof dat we de juiste weg kunnen vinden voor dit team en onze clubzei Galaxy CEO Dennis te Klose. Sinds 2019 werkt Skelotto voor de Los Angeles-Club
Gattuso ongeveer 1:0 Sociedad: match afhing, beslissen of Napoli de taak om vooruit te gaan naar de Play-offs de Europa League meer dan de helft
De val van de Portugezen, die Cristiano boven zichzelf stelde. Van Chelsea en Mercedes in 16-naar kijken in Kuban en term for drugs