Netherlands

Geen nieuwe limieten zwemmers bij OS-kwalificatie in Rotterdam

Foto: ANP

Zwemmer Arno Kamminga heeft bij het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam de 100 meter schoolslag gewonnen. De 25-jarige Zuid-Hollander tikte in het Rie Mastenbroekbad aan in 58,69. Hij was iets sneller dan in de ochtend (58,78), maar bleef boven zijn eigen Nederlands record van 58,43.

Kamminga is op zowel de 100 als 200 school al zeker van deelname aan de Spelen. Caspar Corbeau voldeed met 59,56 opnieuw aan de limiet voor het EK.

Zwemster Tes Schouten kon zich op de 100 meter schoolslag niet verbeteren na de topprestatie in de ochtend. Toen voldeed de 19-jarige zwemster met een nieuw Nederlands record van 1.06,92 aan de limiet voor de Olympische Spelen. In de finale eindigde ze als derde in 1.08,70.

Stan Peijnenburg voldeed op de 100 meter vrije slag net als in de ochtend met 48,75 aan de limiet voor het EK in Boedapest. Hij bleef boven de limiet voor Tokio die op 48,52 staat. Kyle Stolk en Jesse Puts bleven met respectievelijk 49,57 en 49,58 boven de limieten.

Ranomi Kromowidjojo was met 54,00 de snelste op de 100 meter vrije slag. Ze was beduidend langzamer dan in de ochtend, toen ze met 53,59 opnieuw onder de olympische limiet (53,62) zwom. Ook Femke Heemskerk, die ontbreekt omdat ze in quarantaine zit vanwege een coronabesmetting van haar echtgenoot, heeft eerder al aan de limiet voldaan. De andere Nederlandse zwemsters waren allen duidelijk langzamer.

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)