Netherlands

FvD-gedeputeerde Burlet over vertrek Baudet als lijsttrekker: ‘Heldhaftig en elegant’

FvD-gedeputeerde Burlet over vertrek Baudet als lijsttrekker: ‘Heldhaftig en elegant’

Forum voor Democratie-gedeputeerde Ruud Burlet. Afbeelding: Harry Heuts

Forum voor Democratie-gedeputeerde Ruud Burlet heeft gereageerd op het vertrek van Thierry Baudet als lijsttrekker. „Ik vind het heldhaftig en elegant tegelijk”.

„Ik vind het heldhaftig en tegelijk elegant hoe Thierry de verantwoordelijkheid geheel naar zich toehaalt en daar politieke consequenties uit trekt”, spreekt de Limburgse gedeputeerde vol lof over de beslissing van Baudet. „Daar zou menig politicus zich een voorbeeld aan kunnen nemen”, voegt hij daar aan toe.

Lees ook: Thierry Baudet stopt als lijsttrekker Forum voor Democratie

Baudet kondigde maandagavond aan te stoppen als lijsttrekker voor de partij. Wel blijft hij tot de verkiezingen in de Tweede Kamer, net als in het bestuur van de partij. In een video zegt hij dat hij de ‘ultieme verantwoordelijkheid neemt’ na ophef over de jongerentak van de partij, de JfvD.

Op vragen over de toekomst van Forum van Democratie kon Burlet maandagavond niet reageren.

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)