Netherlands

Fortnite uit de lucht: opmaat naar nieuw seizoen?

Tech

51 minuten geleden Aangepast: 32 minuten geleden

Spelers turen naar een zwart gat Beeld © Epic

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Sinds zondagavond is een van de grootste games ter wereld niet meer te spelen. Fortnite heeft zelf tijdelijk de stekker eruit getrokken en laat spelers naar een zwart gat kijken.

Fortnite-maker Epic Games houdt er wel van om te experimenteren met zijn belangrijkste spel, maar nu maakt het bedrijf het wel heel bont. Sinds zondagavond kan niemand meer Fortnite spelen. In plaats van de kaart krijgen spelers het beeld van een zwart gat te zien.

Op de site van Epic wordt alleen de foutmelding 'Afwijking gedetecteerd' weergegeven bij alle Fortnite-diensten. Het YouTube-kanaal van Fortnite zendt al twaalf uur een livestream van een zwart gat uit, met als titel '...'. Behalve een link naar de livestream zijn alle tweets van Fortnite verwijderd.

In verschillende video's van gamestreamers is te zien hoe het afgelopen seizoen bombastisch tot einde kwam.

Grote hervorming?

Het heeft er alle schijn van dat Fortnite bewust het spel onspeelbaar heeft gemaakt voor dit moment, waarmee miljoenen spelers wereldwijd in onzekerheid zijn gebracht. Fortnite staat erom bekend om updates en veranderingen in het spel op een verhalende manier te presenteren.

Elke update heet een 'season' en het spel was nu aan 'season 11' toe, maar wellicht komt er nu een nieuw seizoen uit van een nieuw 'chapter', waarmee de nummering weer opnieuw begint. Daarbij zou ook een volledig nieuwe kaart verschijnen.

Wanneer dit moet gebeuren en hoe lang de impasse duurt, is onbekend.

Events

Eerder faciliteerde Fortnite een live concert van DJ Marhmello in het spel en organiseerde het een WK, waarbij de Nederlander Dave Jong tweede werd.

Neem het op tegen een van de bekendste Fortnite-spelers van Nederland, Royalistiq, op Bright Day. Het tech-festival is op 23 en 24 november in de Expo Haarlemmermeer.

Kijk ook: zo wordt Nederland in Minecraft nagebouwd

Football news:

Costacurta op Messi: toen hij 16 jaar oud was, nam ik hem voor een kind, maar na 15 minuten vroeg ik om een vervanger
Rashford over de dood van George Floyd: zwarte levens zijn belangrijk. We zijn belangrijk
Messi verlaat Barcelona niet gratis in de zomer. Deze clausule in de overeenkomst is niet langer geldig
Manchester United heeft ighalo ' s lening verlengd tot 31 januari 2021
PSG kan Milinkovic-Savic en Marusic kopen uit Lazio voor 80 miljoen euro
Niang is Interessant voor Tottenham, maar de verhuizing naar Marseille is echter
Coutinho ' s agent: Philippe wil graag terug naar de Premier League, maar er zijn ook gesprekken geweest met Bayern over volgend seizoen