Netherlands

Forse schadevergoeding voor Nederlandse toeriste na horrorongeluk in zwembad’

Een 38-jarige vrouw uit Nederland heeft een forse schadevergoeding gekregen voor een zwaar ongeluk in een Spaanse badplaats jaren geleden. Ze heeft 109.182 euro bijgeschreven gekregen.

Het horrorongeluk vond plaats op de glijbaan ’Black Hole’ van waterpark Aqualand in het toeristische Torremolinos. Ze gleed samen met een vriend op een rubberen band naar beneden, maar botste onder meer met haar hoofd tegen de glijbaanrand. Ze was toen 28 jaar en in eigen land sportinstructeur.

Sindsdien kan ze haar werk niet meer uitvoeren. Zo werd ze behandeld voor een posttraumatische stressstoornis. Ook kampt ze sinds het ongeluk met ernstige verwondingen aan haar schedel en schouder en werd ze geopereerd. Nekklacten, zichtverlies en duizeligheid zijn nog altijd niet verdwenen. „Ze is zeer beperkt om dagelijkse activiteiten uit te voeren”, zegt haar advocaat tegen Het Laatste Nieuws.

Tot overmaat van ramp moest het slachtoffer ook een borstverkleining ondergaan: ze kon de bandjes van haar beha niet meer omdoen vanwege haar gehavende sleutelbeen. Daarop klaagde ze het park aan. Volgens de advocaat mocht er volgens de eigen regels van het park maar één iemand op de band plaatsnemen, terwijl de badmeester beiden toeliet. In hoger beroep wist de vrouw haar gelijk te halen.

De ’Black Hole’ in het waterpark zou nog altijd in gebruik zijn.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten