Netherlands

FNV-leden stemmen tegen eindbod cao publieke omroep

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Tweederde van de FNV-leden stemde tegen het cao eindbod van de publieke omroepen. Het feit dat hun werkgever niks wilde afspreken over meer werkzekerheid gaf voor velen de doorslag, meldt FNV.

Anderen stemden tegen vanwege het magere loonbod van 5 procent verdeeld over drie jaar of omdat ze willen dat hun werkgever met betere toezeggingen komt voor de aanpassingen van het nabestaandenpensioen.

FNV Media en Cultuur heeft dinsdag de werkgevers formeel geïnformeerd dat 65 procent van haar leden het eindbod heeft afgewezen. De meeste leden van beroepsvereniging NVJ en vakbond CNV stemden eerder al wel in met het eindbod.

De cao geldt voor 3000 mediamakers die werken voor de NPO of de Regionale Publieke Omroep (RPO). Meer bij FNV

Lees ook:
Gerard Schuiteman tegen de FNV: ‘De nieuwe omroep cao is echt het maximaal haalbare’
Eindbod cao publieke omroep: 5 procent erbij, ondergrenzen voor vergoedingen freelancers (20 oktober 2020)

Football news:

Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over
West Brom keeper op brunu ' s penalty: je moet niet springen voor de kick
Brugge coach op de wedstrijd met Borussia: als je alleen verdedigt, heb je een betere kans om te verliezen
Mason mount: Chelsea ' s doel is altijd nummer 1 te zijn in alle competities en trofeeën te nemen