Netherlands

Ex-vrouw Amazon-baas MacKenzie Scott doneert 2,3 miljard euro aan goede doelen

MacKenzie Scott, de ex-vrouw van Amazon-baas Jeff Bezos, heeft 2,7 miljard dollar (ruim 2,3 miljard euro) gedoneerd aan 286 goede doelen.

Dat heeft Scott bekendgemaakt in een verklaring. Ze zegt dat de organisaties waaraan ze geld heeft gegeven "historisch gezien ondergefinancierd zijn en over het hoofd werden gezien".

Het is de derde grote donatie die Scott de afgelopen tijd heeft gedaan. Vorig jaar december zei ze dat ze ruim 3,4 miljard euro aan 384 hulporganisaties had gegeven. En in juli vorig jaar doneerde ze zo'n 1,4 miljard euro. Dat geld ging voornamelijk naar organisaties geleid door vrouwen, minderheden of andere kwetsbare groepen.

Helft vermogen weggeven

Scott is een van de rijkste vrouwen van de wereld. Aan de scheiding met Jeff Bezos in 2019 hield ze 4 procent van de aandelen van Amazon over, goed voor zo'n 31 miljard euro. Volgens zakentijdschrift Forbes heeft Scott nu een geschat vermogen van ongeveer 57 miljard euro.

In haar blog schrijft ze dat ze last heeft van de toenemende rijkdom onder een kleine groep mensen. In 2019 kondigde Scott aan dat ze de helft van haar vermogen wil weggeven. Zij en haar huidige echtgenoot werkten samen met een team van onderzoekers en adviseurs om een fortuin weg te geven.

Ze is ervan overtuigd dat haar team het beste weet hoe het geld besteed kan worden. "We hebben ze aangemoedigd het geld te besteden zoals zij dat willen", schreef ze.

Football news:

Als gevolg van de overdracht van Grealish Uit Man City, Bernardo Silva kan vertrekken. Sterling ' s toekomst is in twijfel
Jamie Carragher: als Liverpool niet versterkt, zal het moeilijk zijn om de stad van de top te gooien. En laten we niet vergeten Chelsea en Manchester United
Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg