Netherlands

Evacuaties in Turkije en Griekenland om branden, in Turkije inmiddels zes doden

Bosbranden Sinds woensdag woeden in zowel Turkije als Griekenland hevige branden. Bewoners en toeristen in de kustgebieden worden via de zee in veiligheid gebracht.

In zowel Griekenland als Turkije moeten honderden brandweerlieden nog onverminderd aan het werk. In beide landen woeden sinds halverwege deze week hevige branden; zaterdag zijn bewoners en toeristen uit de getroffen gebieden gehaald.

Op het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn vier dorpen ontruimd die in het pad liggen van een enorme bosbrand. Plaatselijke media melden dat de kustwacht ook een vakantiekamp aan zee heeft ontruimd - ruim honderd kinderen werden daar weggehaald. Het vuur woedt in de regio bij Patras, de derde stad van het land. De toegang tot het getroffen schiereiland is afgesloten, er wordt extra gepatrouilleerd langs de kust om mensen die door het vuur in het nauw kwamen, te kunnen oppikken.

Ook in aan de zuid- en westkust van Turkije werden zaterdag mensen per boot geëvacueerd. Persbureau AP beschrijft hoe strandwachten in de populaire badplaats Bodrum een evacuatieplan hebben opgetuigd om toeristen te kunnen vervoeren. De lokale autoriteiten hebben de eigenaren van privéjachten opgeroepen om hun vaartuigen te laten inzetten; er zouden vierduizend mensen moeten worden geëvacueerd volgens The Guardian.

De Turkse minister van Landbouw en Bossen, Bekir Pakdemirli, liet zaterdag weten dat de meeste branden inmiddels onder controle zijn. Dat was sinds de branden op woensdag uitbraken een moeilijke klus, door de hoge temperaturen en een stevige wind die het vuur bleef aanwakkeren. Veel dorpen zijn aangetast, en er zijn inmiddels zes doden te betreuren in de provincies Antalya en Muğla: er vielen vijf dodelijke slachtoffers in Manavgat en een in Marmaris, beide toeristische trekpleisters. Onder de doden in Manavgat zijn twee brandweerlieden, zo meldt AP.

Football news:

Donnarumma zal PSG ' s doelman zijn in de wedstrijd tegen Man City. Hij zal zijn debuut maken in de Champions League
Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie