Netherlands

Europese Commissie sluit opnieuw deal met vaccinfabrikant

De Europese Commissie heeft met een derde farmaceut afspraken gemaakt over de levering van een vaccin tegen Covid-19 als dat effectief en veilig blijkt te zijn. Er is een eerste akkoord over 400 miljoen doses gesloten met AstraZeneca, maakte commissievoorzitter Ursula vrijdag bekend.

Donderdag werden de eerste onderhandelingen met Janssen Vaccines in Leiden afgerond. Als de ontwikkeling van dat vaccin goed verloopt, kunnen de EU-lidstaten tot 400 miljoen vaccins kopen. Uit tests zijn al eerste positieve resultaten naar voren gekomen.

Twee weken geleden maakte de Europese Commissie al afspraken over een vaccin van de farmaceuten Sanofi en GlaxoSmithKline (GSK). Daarbij gaat het om 300 miljoen doses. Het dagelijks bestuur van de EU is nog in gesprek met andere vaccinfabrikanten.

Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië sloten overigens in juni al een deal over het vaccin dat de universiteit van Oxford en AstraZeneca ontwikkelen. Dit viertal, verenigd in de zogeheten Inclusieve Vaccin Alliantie, koopt 300 miljoen doses als blijkt dat het vaccin werkt en veilig is. Zij gaven na kritiek aan samen te gaan werken met de Europese Commissie.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet