Netherlands

EU verlengt sancties in Salisbury-zaak

De EU verlengt haar sancties met een jaar tegen vier Russen in de zaak-Skripal. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor de aanval met zenuwgas op de Russische oud-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in het Engelse Salisbury in maart vorig jaar. Skripal en zijn dochter overleefden de moordaanslag.

Ook vijf Syriërs en de Syrische organisatie Scientific Studies and Research Centre (SSRC), dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling en productie van chemische wapens, blijven op de sanctielijst. De Syriërs hebben directe bemoeienis met de activiteiten van het SSRC. De Europese tegoeden van de negen personen en SSRC blijven bevroren. Er geldt ook een reisverbod naar de EU.

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken hebben hier maandag in Luxemburg mee ingestemd. De EU introduceerde vorig jaar oktober een sanctiesysteem om personen of organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling en het gebruik van chemische wapens te straffen, ongeacht hun nationaliteit. Ook mensen of organisaties die hieraan financiële of andere steun verlenen kunnen worden aangepakt.

Football news:

Rashford over de dood van George Floyd: zwarte levens zijn belangrijk. We zijn belangrijk
Messi verlaat Barcelona niet gratis in de zomer. Deze clausule in de overeenkomst is niet langer geldig
Manchester United heeft ighalo ' s lening verlengd tot 31 januari 2021
PSG kan Milinkovic-Savic en Marusic kopen uit Lazio voor 80 miljoen euro
Niang is Interessant voor Tottenham, maar de verhuizing naar Marseille is echter
Coutinho ' s agent: Philippe wil graag terug naar de Premier League, maar er zijn ook gesprekken geweest met Bayern over volgend seizoen
Bayern President op Sanaa: hij speelt in Nike cleats. Als hij naar ons toe gaat, zal hij leren over de voordelen van adidas