Netherlands

Ethiopië beschuldigt opstandelingen van aanslagplannen, honderden arrestaties

Ethiopië beschuldigt de opstandelingen in de noordelijke regio Tigray van het voorbereiden van aanslagen. Volgens de staatszender Fana zijn zo'n 800 mensen gearresteerd, die plannen zouden hebben voor terroristische aanslagen in de hoofdstad Addis Abeba.

Verdere duiding van de regering is er niet, en ook niet van de TPLF-rebellenbeweging.

Gisteren gaf premier Abiy Ahmed de rebellenbeweging drie dagen de tijd om de wapens neer te leggen. Anders dreigt een grote aanval "zonder genade" op de regionale hoofdstad Mekelle, met een half miljoen inwoners. De stad is volgens de regering door het leger omsingeld. Maar volgens het TPLF is van omsingeling geen sprake en gaat de strijd door.

Gezanten

De Afrikaanse Unie heeft drie gezanten benoemd die besprekingen over het conflict op gang moeten brengen. De regering zegt dat premier Abiy bereid is met hen te praten, maar weigert onderhandelingen met het TPLF.

Het conflict dat drie weken geleden oplaaide, heeft tot nu toe aan zeker honderden en mogelijk aan duizenden mensen het leven gekost. Naar schatting 40.000 inwoners van Tigray zijn naar buurland Sudan gevlucht.

Football news:

Mueller feliciteerde Brady, die op 43-jarige leeftijd zijn 10e Super Bowl bereikte: je bent een held en een inspiratie! = = = Tampa = = = in de finale van het NFL championship speelt quarterback Tom Brady in de finale van de Tampa. Gefeliciteerd, Tom. Je bent een held en een inspiratie! de Duitse voetballer schreef. Tom Brady is 43 jaar. Hij bereikte zijn tiende Super Bowl van zijn carrière. Hij heeft al 6 kampioenschappen op zijn rekening, 4 keer werd hij erkend als de MVP van de Super Bowl. = = Clubcarrière = = Brady maakte zijn debuut in het eerste seizoen in Tampa na het verlaten van New England, waar hij sinds 2000 voor speelde
Neville vergeleek Liverpool met Coventry na Manchester United ' s overwinning. Waarschijnlijk vanwege de kleur van het uniform
Vladimir Gazzaev hield de eerste trainingssessie met Siena
Alessandro Costacurta: Inter zijn de favorieten voor zowel de Milan derby en de Scudetto
De Valencia speler testte positief op antigenen. Gisteren was een match met Attico
Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)